Nakon što su 13. lipnja uvedene dvije putničke linije iz Zračne luke Osijek, za Dubrovnik i Split, koje se odvijaju jednom tjedno, čini se kako će 20. srpnja konačno krenuti i dugoočekivani letovi na relaciji sa Zagrebom.

Na nedavno raspisanom natječaju izabrana je osječka tvrtka Trade Air, a letovi za metropolu bi trebali krenuti 20. srpnja. Iako je pobjednik na natječaju Trade Air, karte će se kupovati preko Croatia Airlinesa. Zrakoplovi će letjeti pet puta tjedno, radnim danima, iz Osijeka će kretati u 6:45 sati, a povratak će biti oko 15:45 sati. Cijena povratne karte trebala bi biti oko 650 kuna.

U osječkoj Zračnoj luci nadaju se kako će popunjenost letova na liniji sa Zagrebom biti nešto bolja od one koju su do sada imale linije s morskim destinacijama. Naime, na prva četiri leta na relaciji s Dubrovnikom (srijedom) ukupno je letjelo 234 putnika što znači da je popunjenost bila manja od 50 % kapaciteta zrakoplova, dok je linijom iz Osijeka za Split (četvrtkom) letjelo oko 300 putnika, s time da je u lipnju bilo popunjeno 52 %kapaciteta, a u srpnju do sada 89 %.

U Zračnoj luci očekuju kako će u špici sezone, koja tek počinje, rezultati biti mnogo bolji. Za one koji razmišljaju o avionu kao najbržem načinu za doći do mora, linije za Split i Dubrovnik bit će organizirane do početka rujna, a cijena povratne karte je između 700 i 800 kuna.

Osijek031.com

Website Apps