Završena je i posljednja faza humanitarne akcije ‘Za zdrav život malih’, bojanje i oslikavanje zidova Klinike za pedijatriju KBC-a Osijek. Akcija je to u kojoj su organizator i partneri uz pomoć pokrovitelja i sponzora, prikupljali opremu za novorođenčad i djecu na pedijatriji, a financijskim donacijama omogućili kupovinu dva pulsna oksimetra koji se koriste za praćenje raznih parametara vitalnih funkcija. Radove u ovoj završnoj fazi izveli su članovi MK Kune, te profesori i studenti Umjetničke akademije u Osijeku. Obojano je oko 1 000 m² zidova, soba, hodnika, čekaonica, ambulanti i kancelarija, 2. i 4. kat, te prizemlje Klinike za Pedijatriju, a potom su zidovi oslikani likovima iz crtića. Vrijednost izvedenih radova i predanih donacija procijenjena je na približno 100 000 kuna.

Predstojnica Klinike za pedijatriju Prof.dr.sc. Neda Aberle, prim.dr.med. izrazila je veliku zahvalnost svima koji su svojim angažmanom pomogli da se ostvari donacija Klinici za pedijatriju KBC Osijek:

Posebno se zahvaljujemo plemenitim ljudima iz Moto kluba “Kune” u sastavu Udruge ratnih veterana 3 A. Gardijske brigade. Osobito nam je draga donacija oslikavanja zidova koja je bolnički prostor učinila veselijim i prilagođenijim dječjoj dobi. U ovim financijski bremenitim vremenima dobra volja i plemenitost pojedinaca ima posebnu vrijednost kojoj smo također zahvalni. Moramo naglasiti da su ovi velikodušni ljudi iz MK Kuna, osim financijske pomoći, uvelike pridonijeli pozitivnoj atmosferi boraveći nekoliko dana na Klinici za pedijatriju. Takav dobrotvorni rad je svijetli primjer koji je putokaz kako bismo pomagali našoj bolesnoj djeci.“ stoji u pismenoj zahvali Predstojnice Klinike za pedijatriju Prof.dr.sc. Nede Aberle.

Iz MK Kune najavljuju još jednu seriju oslikavanja zidova u suradnji s Umjetničkom akademijom koja će se održati početkom nove akademske godine, a pokrivati ostale zidove Klinike za pedijatrije. „Zadovoljni smo vrlo dobrom dosadašnjom suradnjom s lokalnim vlastima i sponzorima koji su prepoznali i omogućili ovu humanitarnu akciju, te s ponosom možemo najaviti daljnji nastavak rada na sličnim akcijama za Kliniku za pedijatriju.“ kaže predsjednik MK Kune, Božidar Vrselja i ujedno zahvaljuje Glavnoj sestri Klinike za pedijatriju Karolini Kramarić-Ratković koja je svoje vrijeme stavila na raspolaganje članovima Kuna i crtačima kako bi im boravak na Klinici učinila ugodnijim.

 

 

Website Apps