ECOCORTEC ŠIRI POSLOVANJE

13. rujna 2013.

 

BELI MANASTIR – Prva hrvatska tvornica bioplastike, belomanastirski EcoCortec, jedan od najsuvremenijih europskih proizvođača ekoloških folija za zaštitu od korozije, udvostručit će svoje kapacitete.

U finalnoj je fazi projekt za novu halu veličine 1.600 četvornih metara korisnog prostora, a investicija je teška približno tri milijuna eura. – Proširenje kapaciteta rezultat je uspješnog poslovanja i povećane potražnje kupaca – kaže Predrag Zvečevac, voditelj ureda u Belom Manastiru, naglašavajući kako će hala imati prostor za tri nove najmodernije linije ekstruzije, konfekcioniranje VpCI papira te skladištenje Cortec kemijskih proizvoda.

Objašnjava kako se s jačanjem tržišne pozicije pojavljuju novi zahtjevi za opremom različitog kapaciteta od onoga kojim trenutačno raspolažu.

– Nova hala i strojevi udvostručit će našu proizvodnju i sposobnosti skladištenja, te omogućiti nova zapošljavanja – tvrdi, napominjući kako je za sada riječ o projektu za koji bi voljeli da u potpunosti zaživi i bude realiziran na jesen iduće godine.

Inače, EcoCortec je specijaliziran za proizvodnju folija prema Cortecovoj inovativnoj tehnologiji hlapljivih inhibitora korozije (VpCI), te kupcima nudi kompletne usluge konfekcioniranja, ekstrudiranja i tiskanja. Približno 95% proizvoda izvoze diljem svijeta. EcoCortec trenutačno u Belom Manastiru zapošljava 21 osobu. I.Getto

Previous Post
«
Website Apps