SKUD Lazic

BELI MANASTIR – Današnji događaj dokaz je da je suživot u Belom Manastiru održao stabilnost, bez obzira na to što se radi o humanitarnoj akciji. Na njemu se, uostalom, radi od mirne reintergracije, i sa zadovoljstvom mogu konstatirati da je sigurnosna situacija u gradu, što se međunacionalnih odnosa tiče, na visokoj razini – komentar je belomanastirskog gradonačelnika Ivana Doboša izrečen nakon prekjučerašnjeg humanitarnog koncerta za teško oboljelog sedmogodišnjeg dječaka Nikolu Nikšića iz Belog Manastira. On je već duže vrijeme na liječenju u zagrebačkom Institutu za tumore. Humanitarni koncert u gradskom kinu, koje je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, organizirao je SKUD Jovan Lazić, a pozivu za sudjelovanje odazvali su se, uz ”domaćine”, HKUD Beli Manastir i MKUD Pelmonostor, te nekoliko solista i pjevačkih skupina.

– Nikola, koji se ove godine upisao u prvi razred osnovne škole, potječe iz peteročlane obitelji u kojoj je zaposlena samo majka. Budući da majka mora biti uz dijete, teško je financirati česte odlaske u Zagreb i omogućiti mu sve što je potrebno. Kako bismo im bar na neki način olakšali vrlo nezavidnu situaciju, odlučili smo organizirati koncert i prikupljati dobrovoljne priloge – kažu predstavnici organizatora subotnjeg koncerta, SKUD-a Jovan Lazić.

Nikolina majka, dodaju, dugogodišnja je članica SKUD-a Jovan Lazić, a prije Domovinskog rata nastupala je u tadašnjem jedinstvenom belomanastirskom KUD-u, zajedno sa sadašnjim veteranima ostalih belomanastirskih KUD-ova.

Kako doznajemo, Nikola za sada dobro podnosi sve terapije, a svi se nadaju da će u borbi s opakom bolešću izaći kao pobjednik, vratiti se u Beli Manastir i konačno sjesti u školsku klupu.

Ivica GETTO
Website Apps