PREMIJER U VUKOVARU

18. listopada 2013.

Dugo očekivani sastanak premijera Zorana Milanovića sa članovima Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara održan je na inicijativu premijera jučer u Vukovaru.

Uz vidljivu pojačanu prisutnost policije. premijer je u 18 sati u pratnji ministra obrane Ante Kotromanovića,ministra branitelja Predraga Matića,pomoćnika Bojana Glavaševića stigao u “gradsku kuću ” u Vukovaru gdje ih je dočekao gradonačelnik Željko Sabo kao i 16 odabranih predstavnika Stožera koji su pred premijera postavili pet zahtjeva.milanovic_vukovar8_607441s0.jpg

Traže da se sve dvojezične ploče odmah uklone, te da se postavi moratorij na uvođenje dvojezičnih ploča u Vukovaru i to navodno u trajanju od deset godina. Također, traže se obustave svi kazneni postupci protiv svih članova Stožera. Žele i da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta, te da se Ustavni zakon prilagodi na takav način da se izbjegne trenutno uvođenje dvojezičnosti.

Nakon četiri sata premijer je u kratkoj izjavi ponovio  se zakon mora provoditi, bio on dobar ili loš, te izjavio kako je prvi put doznao da u popisu stanovništva nisu popisane nestale osobe. Napomenuo je da je povukao policiju, jer je procjena da je to nepotrebno, a da je na svačijoj savjesti kako će se ponašati.

“Nadam se da to doprinijeti smirivanju situacije rekao je premijer, te najavio nastavak razgovora u Zagrebu u nekoliko slijedećih dana.

 

 

Website Apps