UMRLA DOLORES LAMBAŠA

23. listopada 2013.

Lambaša podlegla ozlijedama

Autor: Radio Osijek/HRT

dolores_lambasa_i_frano_lasic_tabfull

 

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je nakon teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. Teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Sredanaca, stotinjak metara prije spoja sa Slavonicom, odmah je prevezena u slavonskobrodsku bolnicu, gdje su se liječnici satima borili za njezin život.

 

Terenac i osobni automobil koji su vozili u smjeru Zagreba sudarili su se jutros nešto prije sedam sati. Oba vozila su nakon prevrtanja sletjela autoceste.

 

lijecnici-se-minute-minutu-bore-zivot-dolores-lambase-slika-1365035.jpg

 

Iz Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” su rekli kako je stanje glumice nakon prijama vrlo ozbiljno i kako se liječnici bore za njen život.  U bolnicu je na odjel reanimacije primjena u 7 sati i 20 minuta u vrlo u teškom stanju te je odmah operirana. “U 7 i 20 zaprimili smo žensku osobu s teškim ozljedama koje ugrožavaju život. Reanimirana je odmah i krenuli su svi kirurški postupci. Teško je prognozirati, ozljede su opsežne i teške”, rekao je tijekom prijepodneva dr. Josip Samardžić, voditelj Odjela za kirurgiju i dodao da je riječ o teškim ozljedama abdomena i unutarnjih organa.

Policijska uprava Brodsko-posavska izdala je priopćenje u kojem stoji: “Jutros, oko 6,30 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, kod Oprisavaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, od kojih jedna osoba teško. Do prometne nesreće je došlo, jer je 52-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Nissan (VŽ registracijskih oznaka), zbog ne držanja dovoljnog razmaka, udario u stražnji dio osobnog automobila Polo (SB registracijskih oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak. Oba su vozila nakon udara sletjela s kolnika, prevrnuvši se na krov na travnatoj površini.

 

nesreca4_23102013_pixsell.jpg

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 32-godišnja putnica iz osobnog automobila Nissan, kojoj je ukazana liječnička pomoć te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu, dok je 40-godišnji vozač Pola lakše ozlijeđen. Policijski službenici protiv 52-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.”

Riječ  glumcu Stojanu Matavulju, s kojim je Lambaša bila u vozilu.

Website Apps