AKO PIJEŠ – NE VOZI

11. studenoga 2013.

 

I ove će godine uoči i za vrijeme Martinja biti pojačane kontrole sudionika u prometu. Prometna će policija provjeravati prisutnost alkohola u krvi.

 

“Blagdani bez alkohola” preventivna je akcija koju prometna policija provodi uoči Martinja. Policijski će djelatnici dijeliti informativne letke o štetnosti alkohola i drugih opijata, a posebice o njihovu utjecaju na sudionike u prometu. Kako bi sačuvali džep nemojte piti dok vozite. Na mjestima organiziranih okupljanja za vrijeme Martinja, te putovima koji vode do tih mjesta prometna policija kontrolirat će prisutnost alkohola u organizmu, kaže djelatnik PU Osječko baranjske Darko Horvatin. Za prekršitelje kazne mogu iznositi i do 15.000 kuna.Kontrola

U policiji podsjećaju da na sve vozače kojima izmjere više od 1,5 promila ili odbiju provjere na alkohol, uz pripisane kazne, primjenjuju i ‘posebne mjere’ – vode ih na ‘triježnjenje’, a potom ih uhićuju i uz optužni prijedlog privode sucu za prekršaje.
Pred suca se izvode i vozači ulovljeni u drugim teškim prekršajima kao što su vožnja bez dozvole, prekoračenje brzine u naselju za više od 50 kilometara na sat, vožnja u suprotnom smjeru na autocesti i slično.
Vozačima sklonima alkoholu policija savjetuje da ne zaborave da za vožnju pod utjecajem alkohola nijedan razlog nije opravdan te da koriste taksije kako ne bi postali ‘crna statistička brojka’.martinje_1__xl
Ne činite u ime sv. Martina ono s čime svetac nije imao nikakve veze i zbog čega biste poslije požalili, a imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe, već i sve ostale sudionike u prometu, ističu u policiji.

 

Neven Knežević

Website Apps