DODJELA GRADSKIH STIPENDIJA

29. studenoga 2013.

BELI MANASTIR – “Imam saznanja da se stipendije grada Belog Manastira dodjeljuju i onima koji ih ne zaslužuju, te da u tome sudjeluje gradonačelnik osobno. Ovogodišnje stipendije dobile su dvije studentice istog fakulteta i iste godine, te student koji studira u Novom Sadu. Mislim da to nije primjereno. Stipendije bi se trebale davati onima koji studiraju na području Osječko-baranjske županije. Duboko sam razočarana”, stoji u pismu koje nam je elektronskom poštom poslala studentica L.B., jedna od 47 studenata – podnositelja zahtjeva za studentsku gradsku stipendiju. Razlog zbog kojeg misli kako je upravo ona zaslužila biti među stipendiranim sudentima – nije navela.

Sjednica Povjerenstva za dodjelu gradskih stipendija za školsku godinu 2013./2014. održana je 19. studenoga, a tom je prigodom, sukladno ranije utvrđenim kriterijima, izabrano 15 novih stipendista.stipendije

– Mislim da zakinut nije nitko. Svi zainteresirani mogu doći u gradsku upravu i pogledati zamolbe, odnosno rang-listu (broj bodova dodijeljenih podnositeljima) – tvrdi belomanastirski dogradonačelnik i predsjednik Povjerenstva Zoran Kranjčec, naglašavajući kako gradonačelnik Ivan Doboš uopće nije bio član Povjerenstva, niti na bilo koji način uključen u njegov rad, osim što je potpisao rješenja. Objašnjava kako je Gradsko vijeće još ranije utvrdilo kriterije prema kojima se dodjeljuju stipendije.

– Stradalnici ili djeca stradalnika Domovinskog rata, deficitarna zanimanja, socijalni status i nadarenost četiri su kriterijske skupine po kojima se dodjeljuju stipendije. Iz tri skupine, sukladno broju bodova, izabrana su četiri studenta, a iz jedne tri, ukupno 15, četiri više nego prošle školske godine – kaže Kranjčec. ZoranKranjcec

Inače, belomanastirska studentska stipendija iznosi 500 kuna mjesečno, a grad stipendira 60-ak studenata, za što porezni obveznici mjesečno izdvajaju približno 30.000 kuna. Važno je istaknuti da su odluke donesene jednoglasno (preglasavanja nisu ni bila potrebna), a Povjerenstvo je radilo u sastavu Kranjčec (predsjednik), te članovi Zdenko Topalović, Marko Bogatić, Josip Bartolić, Ljubomir Horvat, Ivica Jurić i Ana Rebrina.

Unatoč najavi na Facebook profilu gradske uprave, imena stipendista nisu objavljena ni na profilu, ni na gradskoj web stranici.

Ivica Getto

Previous Post
«
Website Apps