DRAKONSKA KAZNA ZA ŠIMUNIĆA

16. prosinca 2013.

Fifa je objavila da je Josip Šimunić kažnjen s 10 utakmica zabrane nastupa za hrvatsku reprezentaciju, dok će Mario Manđukić propustiti spektakl s Brazilom na otvaranju SP-a!images

Šimunić će zbog vođenja navijanja ‘Za dom – spremni’ nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda morati platiti 30 tisuća švicarskih franaka, a za vrijeme trajanja suspenzije, koja počinje prvom utakmicom Hrvatske na SP-u u Brazilu, neće smjeti biti ni u prostoru stadiona!

“Disciplinska komisija uzela je u obzir kako je Šimunić zajedno s navijačima izvikivao hrvatski pozdrav kojeg je za vrijeme 2. svjetskog rata koristio fašistički ‘Ustaški pokret’. Disciplinska komisija se složila da je skandiranje bilo diskriminirajuće i uvredljivo za dostojanstvo pojedinca, grupe, rase ili religije. Uzevši u obzir sve okolnosti, a posebno težinu incidenta, komisija je odlučila suspendirati igrača na 10 službenih utakmica”, stoji između ostalog u objašnjenju FIFA-e.
Na kraju FIFA ističe da je njezin Kongres u svibnju 2013. godine usvojio rezoluciju o borbi protiv rasizma i diskriminacije, a u njoj se zalaže za stroge kazne kako bi poslala snažnu poruku da diskriminaciji nema mjesta u nogometu. mario_mandzukic_king_siroki1

Istodobno, Mario Manđukić dobio je jednu utakmicu kazne zbog izravnog crvenog kartona nakon prekršaja na Gudmundssonu , pa će propustiti spektakularni susret s Brazilom na otvaranju SP-a.

Website Apps