TENIN CILJ – OLIMPIJSKE IGRE

29. prosinca 2013.

Kada je prije nešto više od tri godine krenula u belomanastirsku Gimnaziju, tada 15-godišnjoj Teni Mihajlović iz Popovca ni na kraj pameti nije bilo da će jednog dana postati jedna od najuspješnijih i najperspektivnijih sportašica u selu. Uspjela je to upornim radom i svakodnevnim treninzima. Za razliku od brojnih svojih vršnjakinja, nije se odlučila za “loptačke” sportove. U ruke je uzela pušku i počela – pucati. Postala je članicom juniorske ekipe belomanastirske streljačke udruge Mars.

– Streljaštvom sam se počela baviti u prvom razredu Gimnazije na nagovor kolegice. Igrom slučaja, ona je odustala, a ja ostala – priča sada već 18-godišnja djevojka, jedna od rijetkih pripadnica ljepšeg spola zaljubljenih u ovaj olimpijski sport.

U klubu su, naime, samo dvije djevojke, a nema ih mnogo ni u cijeloj Slavoniji i Baranji, odnosno Hrvatskoj.DCF 1.0

– Djevojke se baš i ne bave pretjerano ovim sportom. U udruzi je kolegica Tatjana Topalov, s kojom se svakodnevno družim, dok s ostalim kolegicama iskustva razmjenjujem na natjecanjima – priča, naglašavajući kako je do sada postignutim rezultatima relativno zadovoljna budući da se uvijek može bolje.

Za sada joj je streljaštvo u prvom planu. Gotovo sve slobodno vrijeme troši na treninge premda je streljana SU Mars, smještena u podrumu Konzuma u Belom Manastiru, od njezina obiteljskog doma u popovačkoj Ulici Đure Đakovića poprilično udaljena.

– Bez obitelji ne bih mogla ništa. Otac me svakodnevno vozi na treninge i priznajem da mnogo novca troši na mene – kaže, napominjući da će mu kad-tad tu brigu vratiti. Ambicije su joj, nastavlja, velike.

– Definitivno su mi cilj Olimpijske igre, a hoću li na njima nastupiti, vidjet ćemo. Odlazak na velika natjecanja za sobom vuče i velike troškove – objašnjava, maštajući o novom oružju koje bi u ruke trebala uzeti kada skupi potreban novac. članak-480x320

Kako ističe njezin trener Davor Krušelj, Tena je već prerasla juniorsku pušku. Nova, seniorska, bez koje nema vrhunskih rezultata, košta približno 10.000 kuna. Prve tri tisuće dobila je jučer od Općine Popovac. Načelnik općine, Zoran Kontak, pronašao je spomenuti iznos u ionako tankom općinskom proračunu, obećavši da će dati sve od sebe kako bi pronašao i druge donatore. Ni matična udruga ne sjedi prekriženih ruku pa nabava nove puške nije nemoguća misija. Možda iz nje zapuca i na nekoj Olimpijadi.

Ivica GETTO
Website Apps