Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je Baranjskim voćnjacima 11,22 milijuna kuna za ulaganje u objekte za preradu i skladištenje voća.

Riječ je o isplati na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 103 “Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice”, priopćeno je danas iz te agencije.81252
Taj novac Baranjskim voćnjacima isplaćen je za ulaganje u izgradnju i opremanje objekta za preradu i skladištenje voća najsuvremenijom opremom za sortiranje i pakiranje voća, koja razvrstava plodove prema veličini, težini, boji i obliku, stoji u priopćenju.
Do sada je Agencija isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini, kako navode iz Agencije, isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što 2013. čini najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa.
Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna.

Hina

Website Apps