PRODUŽENI BORAVAK U ŠKOLI

31. siječnja 2014.

Ako ne bude većih problema u belomanastirskoj OŠ dr. Franje Tuđmana vrlo brzo mogao bi zaživjeti novi program – produženi boravak. Tvrdi to Damir Mendler, ravnatelj, ističući kako su u fazi izrade projekta u kojem sudjeluje i Udruga romskog prijateljstva Luna.

– Za produženi boravak nismo imali adekvatnu prostoriju. U sklopu projekta planiramo potpuno prilagoditi jednu prostoriju – priča Mendler, naglašavajući kako će, za početak, produženi boravak biti namijenjen osjetljivijim skupinama učenika, prije svega romskoj i socijalno ugroženoj djeci.Boravak

– Jedan od ciljeva produženog boravka, osim pisanja zadaća i rješavanja školskih obveza, bit će i ponuditi toj djeci bar jedan obrok – objašnjava, naglašavajući kako će financiranje obroka pokušati riješiti s Gradom Belim Manastirom. Budući da je u školi trenutačno 12 osoba na stručnom osposobljavanju, a osmero radi na pomoći u nastavi, kadar koji bi boravio s učenicima neće biti problem.

– Računamo i na osobe obuhvaćene javnim radovima, a iduće godine planiramo na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa angažirati 15-ak osoba pa ćemo organizirati i instrukcije za spomenutu skupinu djece, ali i one kojima instrukcije budu nužno potrebne – ističe. Inače, sustav produženog boravka u belomanastirskoj osnovnoj školi nikada nije postojao.

– Mi trenutačno nemamo upita roditelja, što ne znači da produženi boravak nije potreban. Kada je riječ o romskoj djeci, valja poraditi i na tome da njihovim roditeljima objasnimo da će im takav način samo koristiti, a ne odmagati, kako bismo ih privoljeli da puštaju djecu – podvlači Mendler.

Ivica GETTO
Previous Post
«
Website Apps