MIŠE OPRAVDAVA POVJERENJE

7. veljače 2014.

Nakon završetka prošle sezone, baranjski košarkaški A-1 ligaš imao je i “rebalans proračuna”. Kriza u društvu odrazila se i na klupsku blagajnu, bilo je stoga jasno da tijekom ljetnog prijelaznog roka neće biti previše dolazaka u Vrijednosnice OS Darda. Potpisao-Miše-Diminic-848x1024

No, u klubu su znali da će pod svaku cijenu morati dovesti igrača koji igra na poziciji “petice”, takav je bio nužnost, a rješenje je pronađeno u Miši Diminiću, koji je trenutno jedan od stožernih igrača momčadi Senada Muminovića. Ovaj 208 cm visoki Splićanin (’88. godište) je u 11 odigranih utakmica na prosjeku od 15.5 poena, 6 skokova i 1.2 asistencije. Bolje brojke u karijeri dosada nije imao.

– Zadovoljan sam učinkom, naravno uvijek postoji težnja da se ide k još boljemu. Zasluge idu i suigračima, a učinak govori da sam se i dobro prilagodio novoj sredini – smatra Diminić, koji je u Baranju stigao nakon igranja u švicarskoj Drugoj ligi (Kuesnacht-Erlenbach). U karijeri je promijenio dosta klubova, a sve je počelo u gradu koji je dao europskog prvaka (triput), no to nije bilo i u KK Split, protiv kojeg je ove sezone imao i najbolji učinak. U pobjedi 94:87, Miše je sudjelovao sa 26 poena, sedam skokova i tri asistencije.

– Bila je to ujedno i prva pobjeda u sezoni, a splet okolnosti je bio takav da se nisam nikad okušao u Splitu, ni u mlađim uzrastima. Relativno kasno sam se počeo baviti košarkom, sa 16 i pol godina u drugoligašu koji se zvao Adriatic Split. Potom sam dvije godine proveo u Španjolskoj, u trećeligašima iz Zaragoze i Madrida. Slijedio je povratak u našu ligu, postaje su bile Slavonski Brod, Trogir, Dubrovnik i Zabok, retrospektiva je dosadašnje karijere, koja je stigla i do srca Baranje. Suradnja je dogovorena za jednu sezonu, u kojoj sa suigračima želi ostvariti glavni cilj – ostanak u društvu najboljih.8730a9b2fb108a97f9cfddd821194c96_xxl

– Naš trenutni položaj na tablici nije realan. Imamo tri pobjede, a mogli smo ih imati bar dvostruko više. Samim time bili bi bliže momčadima koje se bore za Ligu prvaka nego za prvoligašli status. Što je tu je, treba u nastavku prvenstva osigurati bodovnu zalihu, a ova momčad je u stanju to i ostvariti – smatra Diminić, koji je u prvenstvu propustio samo jedan susret. Prvu ligašku u 2014. godini protiv Zaboka, a razlog je bila crijevna viroza, koja ga ja napala za vrijeme stanke. No, kada je u prvom dijelu sezone slomio kost u šuterskoj šaci, bio je na raspolaganju stručnom stožeru.

– Sigurno bi rezultat bio i bolji da nije bilo ozljeda. Polako se kompletiramo, čekamo još Bičvića, a stiglo je i za vrijeme stanke još nekoliko igrača. Stoga mislim da ćemo ostvariti ono što smo zacrtali – smatra prvi centar “brokera” Miše Diminić.

Nino BENČINA
Website Apps