UNIŠTEN TRAVNJAK OŠ BILJE

10. veljače 2014.

“Nemam riječi kojima bih opisala što je u samo jednom danu učinio bagerist višnjevačkog Zubera. Takvoj bahatosti treba stati na kraj”, negoduje Ankica Bilandžić, glasnogovornica Osnovne škole Bilje, pokazujući na uništeni travnjak u okolici školske zgrade.------ 2 color slbar                                                                                          Foto:Glas Slavoniije

– U tijeku su radovi na sanaciji krovišta. Formalni investitori smo mi, naručitelj radova je Osječko-baranjska županija, a izvođač radova tvrtka Zuber. U ulicu kod škole dovezeni su crjepovi, a bagerist ih je, bez ikakvog pitanja i pokušaja dogovora, do školske zgrade dovozio preko pješčanika, dječjeg igrališta i travnjaka – objašnjava Bilandžić. Uništio je, tvrdi, sve što mu se našlo pod kotačima, i to pred očima učenika biljske škole i nekoliko nastavnika.

– Nije istina da se nije moglo na drugi način, pažljivije i suptilnije. Nemam riječi. Ovo je prava katastrofa – još uvijek pod stresom prepričava “bliski susret” s bageristom, koji joj je, na upit zašto to radi, odgovorio kako se ne osjeća krivim te da samo ispunjava radne naloge. Dodaje da su očevici vidjeli kako je gotovo srušio i ulaz u vrtić, a nije poštedio ni rubnjake.

– Nisam ovlaštena ni stručna za procjenu štete, ali znam da je za 500-tinjak četvornih metara travnjaka potrebno 100-tinjak tisuća kuna – kaže Bilandžić, napominjući da na tome sigurno neće ostati. Najavila je prijavu nadzornim organima i naručitelju radova kako bi šteta bila naknađena.

Cijelu je priču objavila i na svom Facebook profilu, a u svojim komentarima Biljani navode da je teren uništen i s druge strane školske zgrade, na što Bilandžić odgovara kako u školi znaju za to, ali su do sada bili tolerantni. Ivica Getto

Website Apps