VODEĆI CESTOVNI VOZAR U DARDI

1. veljače 2014.

Kao što su i najavljivali, vlasnički tandem Ricarda, Milan Vrdoljak i Darko Rimac, siječanj zaključuje nabavkom deset novih kamiona s poluprikolicama opremljenih rashladnim sustavom. 2011_03_15_ricardo_transport_400

Dio je to investicijskog ciklusa koji su započeli u ožujku prošle godine kada su najavili kupnju flote od 30 novih kamiona.

“Ipak nismo ostali dosljedni, priču smo proširili za još deset kamiona, a posljednja tranša bit će realizirana tijekom ovog ožujka”, rekli su Vrdoljak i Rimac za jučerašnjeg prigodnog okupljanja s poslovnim partnerima uključenim u ovaj projekt.

Ipak za javnost je zanimljivo to što na ovakvu investiciju, dakle na jedan kamion u Ricardu zapošljavaju 1,3 radnika po vozilu, odnosno novih deset kamiona urodilo je otvaranjem 13 novih radnih mjesta. Kamione, marke Man, isporučila je tvrtka Auto Hrvatska, čiji direktor Mario Fabek potvrđuje da je za prošlu godinu investicija Ricarda bila najjača investicija i to ne samo u Hrvatskoj nego i u neposrednom okruženju susjednih država.

I ovi novi kamioni, kao i njihovi prethodnici, bit će okrenuti prijevozu na europskim prometnicama, odnosno Ricardo više od 50 posto svojih aktivnosti realizira na međunarodnom tržištu.

U konačnici u Ricardu namjeravaju svoju flotilu zaokružiti na 150 voznih jedinica, i time se potvrđuju kao vodeći domaći prijevoznik za namirnice koje zahtijevaju prijevoz u kontroliranom temperaturnom režimu.

Dario KUŠTRO
Previous Post
«
Website Apps