KRUŽNI TOK U BILJU

12. travnja 2014.

Ako ne bude nepredviđenih problema, početkom nove pedagoške godine mještani će Bilja djecu u novi dječji vrtić voziti novim kružnim tokom. A tako je moglo biti i znatno prije. O novom kružnom toku, zgradi dječjeg vrtića, poslovnoj zoni riječi je bilo na jučerašnjem radnom sastanku predstavnika Općine Bilje i Osječko-baranjske županije.

– Moram se pohvaliti da smo sve predradnje za početak radova na gradnji kružnog toka priveli kraju – istaknuo je načelnik općine Željko Cickaj, naglasivši kako je natječaj raspisan jučer, te kako bi radovi trebali trajati od svibnja do rujna. Gradnja biljskog kružnog toka, spoja dviju županijskih cesta, vrijedna je 5,5 milijuna kuna, a već je davno mogla biti gotova.

– Bilo je određenih imovinskopravnih prepreka koje su, otkupom jedne čestice, riješene u prosincu prošle godine – objasnio je. U završnoj je fazi gradnja novog vrtića, kapaciteta 120 djece. Vrijednost investicije je 6 milijuna kuna, a završetak radova planiran je za kraj svibnja.

– Vrtić je bio meta predizbornih politikantskih prepucavanja. Radovi sada traju, a problem je u novcu, koji smo imali, ali ga je moja prethodnica potrošila. Sada očekujemo pomoć od države. Ako je ne dobijemo, realizirat ćemo kredit. Vrtić do početka nove pedagoške godine mora biti gotov – kazao je Cickaj, dodavši kako je potreba za novim vrtićem neupitna. Najmlađi Biljani, njih 70-ak, za sada se guraju u nekoliko prostorija osnovne škole, što ne odgovora najnovijim pedagoškim standardima. Nakon selidbe u vlastitu zgradu, njihove dosadašnje prostorije bit će adaptirane za produženi boravak učenika. Pomoć pri pisanju projekta za adaptaciju obećana je od strane Županije.humanost

– Županija konstantno ulaže u školstvo i zdravstvo, pa će tako pomoći i pri adaptaciji prostora osnovne škole – istaknuo je župan Vladimir Šišljagić, naglasivši kako se u Bilju u posljednjih godinu dana vidi pomak, na čemu je čestitao općinskom čelništvu.I.Getto

Previous Post
«
Website Apps