DANI VINA I TURIZMA

2. svibnja 2014.

Dani vina i turizma Osječko - baranjske županije u  Osijeku

Šesti Dani vina i turizma Osječko-baranjske županije, jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija na području istočne Hrvatske, nastavljaju se danas programom u Osijeku.

Prvog vikenda u svibnju Dani vina i turizma dolaze u Osijek, gdje je i središnja svečanost. Danas (30. travnja) u Tvrđi će se održati Večer vina i glazbe. Na tri različite lokacije u Tvrđi pokušat će se sljubiti tri različite vrste glazbe s vinima. Jedna lokacija bit će Arheološki muzej, gdje će nastupiti grupa Akvarel, kod Kazamata će nastupiti jazz-sastav Barač & Mihić group, a u Regionalnoj vinoteci tamburaški sastav Šokci.

Na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi 2. svibnja održat će se koncert Memorijal Darka Paurića s početkom u 20 sati.

U osječkoj Tvrđi posebice će živo biti 3. svibnja, i to od jutarnjih sati, kako zbog Sajma antikviteta, tako i zbog najveće izložbe vinara i vina, koji će svojim štandovima formirati svojevrsne vinske ceste. Na prostoru kod Bastiona tradicionalno će se održavati natjecanje u kuhanju najboljeg čobanca i fiš-paprikaša, dok je navečer u planu koncert jedne klape i tamburaša.

dani-vina-i-turizma-osijek-2.jpgdani-vina-i-turizma-standovi.jpg

Dani vina i turizma ove godine traju mjesec dana i održavaju se u središtima naša četiri vinogorja, dok su 2. i 3. svibnja središnje manifestacije u Osijeku. Manifestacija je počela otvaranjem Sajma lova, ribolova i turizma – Salori, nastavljena je u Belom Manastiru, gdje je predstavljena turistička ponuda, kao i proizvodi baranjskog vinogorja. Na Uskrsni ponedjeljak priredbe su održane u Našicama, gdje su Dani vina i turizma na Tuđmanovu trgu bili obogaćeni i drugim priredbama – Festivalom hobija, izložbom oldtimera.

dani-vina-i-turizma-dernek-osijek.jpgdani-vina-i-turizma-koncert.jpg

Manifestacija Dani vina i turizma završava Sajmom cvijeća u Dalj Planini 10.05.2014.

Radio Osijek

Website Apps