OK SOVA POZIVA NOVE ČLANOVE

5. svibnja 2014.

 

 

Orijentacijski klub Sova iz Šećerane osnovan je u svibnju 2011. godine. Prvenstveno se bavimo aktivnostima sa ciljem razvoja, unaprijeđenja i promocije orijentacijskog sporta u Belom Manastiru, Baranji i Osječko-baranjskoj županiji. Član smo Hrvatskog orijentacijskog saveza od 2011. godine.

 

Klub ima 35 registriranih natjecatelja za Kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju i orijentaciji brdskim biciklima za 2014. godine. Od natjecatelja istaknut ćemo Luku Ivkovića, koji je od prošle godine juniroski reprezentativac Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Istaknut ćemo i činjenicu da pored 6 klubova iz Zagreba, upravo naš ogranak djeluje na Policijskoj akademiji u Zagrebu i broji 20-ak članova, koje vodi g. Dalibor Sovilj.

 

U fazi smo uređenja klupske prostorije na nogometnom igralištu u Šećerani.

 

Uz obuku u orijentaciji i nastupe na natjecanjima organizatori smo tri međunardona sportsko-rekreativna događaja na prostoru Osječko-baranjske županije.

 

Krajem ožujka organiziramo međunarodno natjecanje u orijentacijskom trčanju pod nazivom Slavonija & Baranja Open, koje se ove godine održalo po četvrti put, u okolici Našica. Nastupilo je preko 250 natjecatelja iz 6 država, a utrka prvog dana se bodovala za svjetsku rang listu (WRE). Više na http://www.orienteering.ok-sova.hr/II Slavonija & Baranja Open

 

Organiziramo i Surduk trek Baranja koji se održava na prostoru jedinog baranjskog brda Banske kose, na kojem je u rujnu prošle godine nastupilo 100-ak natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. Više na http://treking.ok-sova.hr/.

 

Sredinom lipnja organizirat ćemo i adrenalinsko-pustolovnu utrku u Šećerani, pored Belog Manastira, pod nazivom Combat race. Na prošlogodišnjem prvom izdanju Combat race natjecanja nastupilo je 60-ak natjecatelja iz 6 država. Više na www.combatrace.eu.combatracevatra

 

U organizaciji ovih događaja surađujemo sa OK Ris iz Delnica, OK Međimurje iz Selnice, Klubom pustolovnih sportova Baraber extrem team iz Belišća, te mnogim pojedincima iz specijalnih vojnih i policijskih postrojbi Republike Hrvatske.

 

Naš mladi i mali klub uspio je napraviti 4 zasebne višejezične internet stranice, dok smo do 2012. godine svoje aktivnosti promovirali na blogu. U ovom kratkom vremenu uspjeli smo financirati izradu 7 karata za orijentacijsko trčanje, u Belom Manastiru, Popovcu, Osijeku i Našicama.

 

U budućnosti želimo usavršavati naše članove u raznim vještinama i disciplinama, uz orijentaciju i tako proširiti mogućnost za uključivanje u sportsko-rekreativne aktivnosti u prirodi mnogim ljubiteljima pustolovno-adrenalinskih sportova kroz djelovanje našeg kluba.DSC07533

 

Ne ograničavamo se dobi, spolu niti tjelesnim sposobnostima i mogućnostima pojedinaca, već želimo što veću sinergiju svih osoba kroz djelovanje našeg kluba da ga ojačamo i omogućimo svima da se bave sportom ili rekreacijom u prirodi.

 

Priključite nam se!

 

Pošaljite nam svoje podatke na e-mail: npoksova@gmail.com

 

Website Apps