POŽAR U ZLATNOJ GREDI

28. svibnja 2014.

 

Požar guta Eko centar Zlatna Greda

foto: D. Javorović/Pixell

Požar guta Eko centar Zlatna Greda

Autor: Radio Osijek/HRT Objavljeno: 11:35

Još nije lokaliziran požar koji je jutros oko 7 sati buknuo u Eko centru Zlatna Greda, u Kopačkom ritu.

pxl_280514_7805596jpg655x300_q85_crop_upscale.jpg
Odmah po dojavi na gašenje požara poslana su dva vozila, no budući da je riječ o udaljenosti od oko 30 kilometara dok su vatrogasci stigli vatrom je već bilo zahvaćeno oko 150 četvornih metara krovišta zgrade, velike oko 600 četvornih metara.

Vatra se proširila i gašenje je još u tijeku, a sudjeluje 30 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila. Uz JPVP iz Osijeka u gašenju sudjeluju vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) iz Baranje i profesionalna postrojba iz Beloga Manastira.
U ovom trenutku teško je procijeniti štetu, ali sigurno je da će biti velika, što će se utvrditi nakon što se ugasi požar i obavi očevid, rekao je za Hinu zapovjednik osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP), Boris Banjan.
pozar-zlatna-greda.jpgRiječ je o zgradi koja je u rekonstrukciji a djelatnici tvrtke koja je obnavlja radove, noćas su do jedan sat iza ponoći radili na objektu. Požar je izbio u krovištu zgrade.
Eko centar u Zlatnoj Gredi osnovala je osječka Udruga Zeleni Osijek 2003. godine i prema riječima predsjednika Jasmina Sadikovića, u taj je Centar do sada utrošeno oko pola milijuna eura uglavnom iz europskih fondova. Obnova glavne zgrade veličine 600 četvornih metara, gdje je i izbio požar, je u tijeku, kazao je Sadiković.

Website Apps