BARANJA DOMAĆIN

18. lipnja 2014.

Konferencija "Razvoj turizma u regiji"

Konferencija “Razvoj turizma u regiji”

 

Konferencija “Selektivni oblici turizma – Prilika za razvoj turizma u regiji”, u organizaciji Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, održava se u Osijeku, a osmišljena je u sklopu projekta PIADER, dijela prekograničnog programa Mađarska- Hrvatska.

 

Ideja je organizatora okupiti eno-gastro blogere i novinare, vlasnike i djelatnike ugostiteljskih objekata, vinare, predstavnike turističkih agencija, fotografe i brojne druge vezane uz turizam, kako bi izmijenili iskustva i unaprijedili djelatnost.
baranja-vinograd.jpg baranja-seosko-imanje.jpg
Kontinentalni je turizam prostor velikih mogućnosti, a primjeri zemalja Europske unije poput Austrije ili Švicarske uče nas kako organizirati cjelogodišnje sadržaje i privući turiste prirodnim ljepotama i dobrim idejama. Napredovali jesmo, kaže ravnateljica Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Kornelija Mlinarević, ali još puno toga treba napraviti.
baranja-vinograd-1.jpg baranja-ljudi-u-gatoru.jpg

Izučavajući trendove u kontinentalnom turizmu neposrednih nam susjeda, dolazimo do zaključka da smo poprilično zaostali, a čak i u domaćim razmjerima 95 posto prihoda od turizma stiže s priobalja, a samo 5 posto s kontinenta, kaže nam Zoran Klarić iz Instituta za turizam.

 

baranja-sarani-na-rasljama.jpg baranja-kola-i-konji.jpg

U sklopu konferencije organiziran je i obilazak turističkih destinacija u hrvatskoj i mađarskoj Baranji.

Radio Osijek

Previous Post
«
Website Apps