IZBOR NAJBOLJEG OPG-a

9. lipnja 2014.

Ministarstvo poljoprivrede pokreće Projekt „Zlata vrijedan“ – izbor najboljeg obiteljskog  poljoprivrednog gospodarstva za 2014. godinu. Projektom se želi promovirati poljoprivreda i proizvodnja hrane te o najboljim proizvođačima iz cijele Hrvatske ispričati pozitivne priče o tome zašto su najuspješniji. Izbor najboljeg OPG-a odvijat će se tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Ministarstvo poljoprivrede u suradnji saVečernjim listom zajednički pokreću Projekt izbora najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva u Hrvatskoj, čime se želi obilježiti „2014- Međunarodna godina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava“ koju je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda.

Cilj Projekta „Zlata vrijedan“ je promocija poljoprivredne proizvodnje te pozitivnih uspješnih priča iz hrvatske poljoprivrede te se i Krapinsko-zagorska županija odlučila uključiti u navedeni projekt.

Izrađeni su polazni kriteriji za nominaciju do 5 najboljih iz svake Županije od kojih će stručni žiri sastavljen od predstavnika Ministarstva poljoprivrede, predstavnika Večernjeg lista, novinara iz Zbora agrarnih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu, predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore te Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika izabrati će se 21 OPG (po jedan iz svake Županije) koji će ući u uži krug.NovacicSeljDomacinstvo08

Po izboru 21 OPG-a, Večernji list će od sredine kolovoza u svojim izdanjima napraviti priče o svakom pojedinačnom OPG-u, otvoriti će se i posebna Internet stranica gdje će ove priče biti objavljene te će čitatelji moći glasati za svoje favorite.

Želja je odabrati 3 najbolja OPG-a i jedan po izboru čitatelja kojima će nagrada biti uručena na posebno organiziranoj velikoj svečanosti 12. rujna 2014. godine na seoskom gospodarstvu Srce Prirode.

Ovim putem pozivamo sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su zainteresirana za uključenje u ovaj projekt da ispunjeni obrazac za prijavu (u prilogu) dostave do 16. lipnja 2014. godine na adresu: Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49 000 Krapina ili na e-mail: drazenka.grah@kzz.hr ili na broj faksa: 049/329-203.

Za sve dodatne informacije molimo da se obratite Draženki Grah pozivom na broj: 049/329-086 ili na gore navedeni mail.

baranj.hr/I.A.

 

Website Apps