PRVI GATOR FEST U BARANJI

13. lipnja 2014.

Sve je spremno za prvi Gator fest, koji će u Zmajevcu, Kneževim Vinogradima i surducima Baranjskog vinogorja na području općine Kneževi Vinogradi, biti održan 13. i 14. lipnja.

Pozivamo Vas na Gator fest 2014 – festival dobrog vina, koji će se održati u Općini Kneževi Vinogradi 13.i 14.lipnja 2014. godine.

2 Gator fest1 Gator fest

– Baranja, mistična i posebna… dio svojih tajni čuva u gatorima, duboko ukupanima u jedino baranjsko brdo… I tako već stotinama godina – samo je dio pozivnice za ovu turističko-kulturno-gastromanifestaciju, čiji će posjetitelji sigurno dolaskom moći otkriti dio baranjske mističnosti. I pri tom se neće razočarati. A i kako bi kada će vinari 13. lipnja otvoriti vrata svojih podruma i s posjetiteljima podijeliti dio svojih tajni i priča, a sve u cilju predstavljanja jedinstvene tekućine, zlatne i crvene boje, pravog užitka za nepce. Organizatori (TZ Baranje, Općina Kneževi Vinogradi…), pripremili su zaista bogat i raznolik program. Sve počinje u petak, u 17 sati, pričama baranjskih vinara u otvorenim podrumima diljem Kamenca, Kotline, Kneževih Vinograda, Suze, Zmajevca… U Katoličkom surduku, u 18 sati, posjetitelje čeka Svijet povijesnih likova i legendi. Na programu je koncert romske glazbe i plesa, bit će tamo i majstori karikture, ali i bogata povijesna baranjska gastroponuda. Katoličkim surdukom u 20 sati čut će zvuci uličnih svirača – Projekt Akusztik, a najavljen je i Show s vatrom. U 21.30 Goran Salajić zasvirat će na akustičnoj gitari, dok su kasniji sati (oko 23 sata) predviđeni za Gator Party te DJ-ove Chimpe i Rocea. Istoga dana u Reformatorskom surduku, u 14 sati, počinje Umjetnička kolonija, dok je u 18 sati Međunardona izložba kipara, slikara i fotografa. Mirovna grupa Oaza organizirat će zmajadu te radionice za djecu i odrasle. Neće izostati ni Nikola Faller s radionicom Velika skulptura grozda od slame.Mladi će na svoje posebno doći u Piroš čizmi koja 13.06. priprema veliku veselicu koja počinje u 20,00 sati koncertom  gostiju iz   Mađarske , grupe NIHILCHIPS  , a nastavlja se koncertom grupe GARDEN U 22,00 sati.

Gator u subotu ”seli” u Kneževe Vinograde. Forum Nacionalni program pomoći sektoru vina 2014.-2020. počinje u 14 sati, a početak završnice planiran je za 18 sati na ŠRC Bazeni. Bit će tamo postavljen Najduži stol baranjskih vina, Faller će nastaviti sa svojom radionicom, a u 19 sati stage na igralištu zauzet će Tamburaški sastav Baranjski sokak. Nakon dodjele priznanja za najbolje ocijenjena vina, Baranju će u sevdah baciti Halid Bešlić. I Geto

ŠTO JE GATOR

Pudarina_01

Gator je samo ispod dijela kuće zidovi su mu od opeke, a strop je također zidani svođeni. Sve je zidano od nepečene opeke bez vezivnog materijala. Zidovi i strop su premazani krečom kao dezinfekcija. Pod je zemljani.

baranja.hr/I.A.

Website Apps