Osijek se isprva potiho prometnuo u središte razvoja informatičkog sektora u Hrvatskoj, a posljednjih godina neprestanim aktivnostima i poslovnim rezulatima potvrđuje svoju uspješnost.

Niz poslovnih rezultata nastavila je osječka tvrtka Abba – otvaranjem svoga poslovno-edukacijskog centra u Bilju.

Nove prostore tvrtke svečano su otvorila trojica suvlasnika Karlo Kosina, Duško Dimitrijević i Ivica Hasanec.

– ABBA Business & Education Centar služit će u svrhu edukacija, konferencija i radionica koji će dodatno povećati efikasnost tvrtke. Cilj je, dakle, češće održavanje edukacija unutar tvrtke jer nam pozitivno iskustvo govori da se na taj način dodatno povećava produktivnost, pospješuje testiranje, a i zadovoljstvo zaposlenih. S druge strane, povećava se i zadovoljstvo naših klijenata koji ovako bolje usvajaju principe rada naših sustava i rješenja za financijsku industriju – rekao je direktor Hasanec.

ABBA d.o.o. osnovana je u siječnju 2001. godine i od tada kontinuirano uvodi nove trendove u području poslovnog softwarea. Temeljna odluka o trenutnom proizvodnom usmjerenju donesena je godinu dana poslije kada se otvorio put u područje bankarskog i financijskog softwarea. Tada je postavljen jasan fokus na visoko tehnički i tehnološki zahtjevne projekte, kao i pružanja pune usluge u područjima programiranja i savjetovanja. Otvaranje ovog centra uklapa se u ovu priču.

– Naravno, u svemu ovome i nama je važno što nam klijenti/partneri ovako lakše prenose svoja iskustva, a samim time i poboljšavaju naše aplikacije i rješenja u koje je već ugrađeno golemo bankarsko i financijsko iskustvo. Situacija je to u kojoj je korist obostrana – mišljenja je Kosina, osnivač ove tvrtke. A u Abbi se ništa ne događa samo od sebe, tako je i za otvaranja novog centra bilo upriličeno potpisivanje Sporazuma o suradnji s Visokim učilištem Effectus iz Zagreba.

Ovim će sporazumom ova osječka informatička kuća Effectusu, za potrebe edukacije studenata smjera Menadžment financija i svih ostalih koji se kroz svoje školovanje susreću s bankarstvom i radom financijskih institucija, ustupiti svoj integrirani bankarski sustav aplikacija NovoDoba(r).

– Ustupanjem softwarea u edukacijske svrhe pomoći će se studentima da osim teorije imaju mogućnost steći i određenu praksu u poslovima svake banke, od otvaranja tekućih računa, kredita, ugovaranja štednje, pa primjerice i rada u kompleksnijim Servisima/Modulima za izvješćivanje HNB-a – pridružio se govornicima Dimitrijević.

Dario KUŠTRO
Website Apps