PONOVO NK ŠPARTA

11. kolovoza 2014.

U subotu, 30. kolovoza, ponovno aktivirana belomanastirska NK Šparta, nakon višegodišnje hibernacije, odigrat će prvu domaću prvenstvenu utakmicu. U drugom kolu najnižeg stupnja natjecanja Baranjske lige, gost će im biti Graničar iz Torjanaca. Najvjerojatnije mjesto odigravanja ove utakmice bit će Gradski stadion u jedinom baranjskom gradu, premda u NK Šparti tvrde kako, nakon gotovo dva mjeseca, iz ureda gradonačelnika nisu dobili odgovor mogu li uopće koristiti Gradski stadion pa su neki dan ”prozivku” igrača održali na parkingu ispred autoškole Globetrotter, a prvi treninzi najavljeni su u parku ispred Sokolskog doma.

Foto.I.Geto

– Iako nam je gradonačelnik Ivan Doboš jutros poručio da ćemo pozitivan odgovor dobiti tijekom današnjeg dana, od odgovora nema ništa – tvrdi Oleg Šimić, predsjednik Uprave ovog devedesetogodišnjaka (Šparta je osnovana 1924. godine!), naglašavajući kako je na ovaj način Doboš demantirao vlastitu izjavu kada je istaknuo da će se Grad prema svim klubovima ponašati ravnopravno. Tvrdi kako je na taj način prekršen Zakon o upravnom postupku te kako je klub višestruko oštećen, budući da bez tog dokumenta nisu mogli učiniti sve predradnje vezane uz prijelazni rok i početak natjecanja. Podsjeća da je Šparta bila među rijetkim klubovima na području bivše države koja je igrala na vlastitom igralištu te kako se, nakon povratka u Baranju, na čudan način, Grad upisao na česticu kao njezin vlasnik. Unatoč nedaćama, klupska si je Uprava zacrtala određene ciljeve.

– Želja nam je konsolidirati seniorsku momčad, osnovati školu nogometa i završiti proces kupnje Sokolskog doma, čijom bismo adaptacijom dobili zimsku bazu – kaže Šimić, najavljujući i pravnu bitku glede povrata igrališta. Podvlači kako će drugi belomanastirski klub Baranja-Belje, ako ikada igralište bude vraćeno Šparti, na njemu moći bez problema igrati. Dodaje kako će od klubova iz susjednih mjesta (Luč, Kneževo, Kozarac…), kao alternativu, zatražiti dozvolu da budu domaćini na njihovim igralištima. Prozivci se, inače, odazvalo 15-ak igrača, koji nestrpljivo očekuju nastup u crno-bijelom dresu.

Ivica GETTO
Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps