Belomanastirski vatrogasci prekjučer su oko 9.50 sati spašavali jednogodišnju djevojčicu iz zaključanog automobila u Ulici Vladimira Nazora, u Belom Manastiru. U ovom slučaju, kako doznajemo iz policije, nije se radilo o nemaru roditelja, nego o tehničkom kvaru Renaulta Megane.1

– Majka je nakratko zaustavila automobil i otišla u pekarnicu. Kada se vratila automobil se ugasio i, najvjerojatnije zbog tehničkog kvara, zaključao. Majka je pozvala u pomoć vatrogasce – doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić, iz PU osječko-baranjske.

Vatrogasci su vrlo brzo omogućili majci i malom djetetu da ponovno budu zajedno.

– Uz dopuštenje roditelja razbili smo mali prozor na automobilu i otvorili vrata. Dijete je bilo u sjedalici i sve je na kraju bilo u redu – doznajemo od Daniela Časara, zamjenika zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.

Bila je to samo jedna od 28 tehničkih intervencija vatrogasaca JPVP Beli Manastir ove godine. U prometnim nesrećama spasili su od 1. siječnja četiri ljudska života. Spašavali su ljude s visina, pomagali pri poplavama, gasili požare u kućama, stanovima, štagaljima, dimnjacima, gospodarskim objektima…

Požara na otvorenom prostoru ipak je bilo nešto manje nego ranije.

– Zbog vremenskih uvjeta, odnosno velike količine kiše, manje je požara na poljoprivrednim i drugim otvorenim površinama nego inače. Do sada smo ove godine takvih požara imali 30 – kaže zamjenik zapovjednika JPVP Beli Manastir.

Sandra LACIĆ
Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps