SURDUK TREK BARANJA

15. kolovoza 2014.

Članovi Orijentacijskog kluba “Sova” iz Šećerane dana 23.08.2014. godine na području Banske kose, tzv. Baranjske planine organizirati će tradicionalnu III međunarodonu treking i utrku brdskim biciklima, pod nazivom Surduk trek Baranja. Utrkom se želi promovirati Baranja kao novi i neiskorišteni prostor i prirodni resurs za bavljenje tim sportom i rekreacijom. ok sova

Ove godine ciljni prostor i natjecateljski centar nalaziti će se na području Sportsko-rekreacijskog centra bazeni u Kneževim Vinogradima, a start će se nalaziti u Karancu. Do starta će se natjecatelji prevesti autobusom.

Cilj je da se utrka učini atraktivnijom i pokrije što veći dio Baranjske planine, jer Baranjska planina ima puno lijepih i neotkrivenih prirodnih i povijsnih sadržaja. Natjecatelji tijekom utrke trebaju u što kraćem vremenu obići čitavu stazu i pronaći sve zadane kontrolne točke, ucrtane na topografskoj karti. Rok za prolazak staze je 12 sati, a staze su dužine od 12, 25, 50 i 20, 45 do 70 kilometara, ovisno trče li ili se voze brdskim biciklima. Obilazak staze i pronalazak kontrolne točke ovjerava se pomoću SI čipa, koji magnetski evidentira prolazak natjecatelja. SI čip osigurava organizator. Kategorije su podijeljene po spolu, a pošto se staza može prolaziti i grupno, nema dobnih ograničenja. Imamo tri težinske kategorije za trčanje/hodanje i tri za brdske bicikle. skok klub

Na natjecanju se očekuje oko 150 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Svi natjecatelji će imati 3 do 5 točaka za osvježenje, a u suradnji sa LAG-om Baranja osigurat će se dodatno i kušanje domaćih proizvoda iz eno i gastro ponude Baranje na tim točkama. Vjerujemo da će rekreativci najviše guštati na tim točkama.

Do dolaska svih natjecatelj i proglašenja pobjednika u 20,00 sati, svi natjecatelji se mogu besplatno kupati na bazenima.

Rok za prijavu je 18.08.2014. godine preko web stranice natjecanja www. treking.ok-sova.hr gdje možete dobiti i sve druge informacije o natjecanju. Kotizacija za natjecanje je od 75 do 120 kuna, ovisno o kategoriji, a za specijalnu kategoriju “Family” startnina je 100 kuna.

baranja.hr/I.A.

Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps