NOVA KAZALIŠNA SEZONA

3. rujna 2014.

Povodom nove, 9. kazališne sezone, jedino baranjsko kazalište, smješteno u Belom Manastiru ponudit će zanimljiv program i predstave za djecu i odrasle. Kao i svake godine, novu sezonu otvorit će 5. po redu međunarodni kazališni festival, koji okuplja najbolja kazališna izdanja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Na nedavno održanom 54. državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera, belomanastirsko kazalište ostvarilo je odlične rezultate, nominaciju za najboljeg glumca u Hrvatskoj i posebnu Pohvalnicu stručnog povjerenstva. No osim tog uspjeha i priprema za festival, kazalište je dobilo priliku predstaviti se u novom glazbenom spotu pjevača Jacquesa Houdeka u kojem glumi članica belomanastirskog kazališta Ivona Čutoraš.

Prikaz slikovne datoteke 1.jpg
U spotu se uz Ivonu pojavljuju Marko Sabljaković i Zdravko Šinjori iz Kazališta „Mika Živković“ Retkovci, s kojima belomanastirsko kazalište uspješno surađuje duži niz godina.
Nakon što je svjetlo dana ugledao nosač zvuka tradicijskih starogradskih pjesama u izdanju Croatia Recordsa pod nazivom “Ljepote takve nij”, na kojem produkciju potpisuje Tihomir Ivanetić iz Strizivojne, u utorak je počelo snimanje spota za pjesmu „Ne vrijedi plakati“ koju pjeva Jacques Hoduek, a  a osim njega, na albumu su ovaj put u tamburaškom štihu život udahnuli Arsen Dedić, Đani Stipaničev, Hanka Paldum, Maja Blagdan, Sandra Bagarić i Martina Tomčić, Giuliano, Ervin Baučić te Igor Delač.
Glazbeni spot trenutno se snima na lokacijama u Strizivojni i Đakovu, a belomanastirskom kazalištu ovo je prvi put da sudjeluju u snimanju spota nekog poznatog pjevača.
-Kada me je Daniela Taslidžić Herman nazvala i ponudila ulogu u spotu, bila sam jako sretna i uzbuđena. Ovake ponude i prilike se ne odbijaju. Nadam se da će ovo biti odlična promocija Belog Manastira, Gradskog kazališta Beli Manastir, kaže Ivona, koja je nakon nekoliko plesnih nastupa sa svojim djevojkama iz Skok kluba na kazališnim festivalima u Belom Manastiru postala i članica istoga.
Predsjednica belomanastirskog kazališta, Daniela Taslidžić Herman ne krije zadovoljstvo ponudom.
-Raduje me činjenica da smo sve prepoznatljiviji i da su ljudi primjetili naše potencijale. Prilikom odabira glumice za spot postavljeni su određeni uvijeti uz starosnu dob i izgled, a upravo je Ivona najbolje odgovarala traženom profilu. Sat vremena kasnije, dobila sam poziv kako je ekipa zadovoljna i Ivona je izabrana.

Prikaz slikovne datoteke 2.jpg
Hrvatski pjevači u zadnje vrijeme sve češće izabiru upravo amaterska kazališta u svojim spotovima, pa je tako Tonči Huljić u nekoliko spotova izabrao glumce Kaštelanskog kazališta („Ajvar“, „Ja sam rojen da mi bude lipo“, „Che guevara“…) kao i Petar Grašo („Uvik isti“) dok su TS „Kristali“ izabrali Kazalište „Mika Živković“ Retkovci za pjesmu „Dao bih ti sve“, a Jacques Houdek Gradsko kazalište Beli Manastir za pjesmu „Ne vrijedi plakati“.

Previous Post
«
Website Apps