Baranjski proizvodi u Istri

27. veljače 2015.

Osječko-baranjska županija partner je III. međunarodnog sajma “S klobasicom u Europu”, koji će se 28. veljače i 1. ožujka održati u istarskom Svetom Petru u Šumi.

Na tom sajmu bogatog programa, koji će, prema očekivanjima organizatora – Općine Sveti Petar u Šumi te pokrovitelja Istarske županije, posjetiti sedam do osam tisuća ljudi, svoje proizvode prezentirat će i 15 izlagača iz Osječko-baranjske županije – proizvođači vina, rakija, sirova i drugih gastronomskih proizvoda. Najavljujući nastup u Istri, župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako će na ovaj način osječko-baranjski proizvođači autohtonih proizvoda dobiti prigodu predstaviti ih važnom turističkom tržištu u Istri. Sajam su u Osijeku jučer predstavili načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije Milan Antolović. On je istaknuo kako je poželjno razvijati suradnju proizvođača autohtonih proizvoda iz Slavonije i Baranje i Istre kako bi se obogatila turistička ponuda te županije koja nosi trećinu ukupnog hrvatskog turizma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Istri će se predstaviti i proizvođači kulena, najavio je Anđelko Balaban, načelnik općine Jagodnjak koja je organizator najveće naše kulenijade, koja će se u svibnju održati 14. godinu zaredom. Gastroponudu će obogatiti i Vladimir Škrobo-Bajo, vlasnik Baranjske kuće u Karancu, koji će prvog dana sajma topiti čvarke, dok će drugog dana kuhati čobanac, Udruga proizvođača rakije iz voća (UPRIV) s rakijom, OPG Dobrovac s kulenom i  vinarija Kolar. “Nastojimo omogućiti našim proizvođačima da ostave traga u Istri, kako bi svoje proizvode mogli prodavati tamošnjim turističkim objektima”, dodao je dožupan Željko Kraljičak.kušaonica

I.A.

Previous Post
«
Website Apps