Tvrtka Vojtek oprema ovih je dana postala partner Hrvatskom Street workout savezu, što znači da će prema njihovoj preporuci izrađivati i postavljati sprave za vježbanje diljem Hrvatske. To je još jedno priznanje toj belomanastirskoj obiteljskoj tvrtki koja je po izradi komunalne opreme poznata i izvan granica Hrvatske. Nisu u Vojtek opremi s izradom sprava za vježbanje na otvorenom počeli ”jučer”. Kako ističe Goran Vojtek, tehnički direktor tvrtke, opremili su i postavili 20-ak vježbališta diljem Hrvatske, u Opuzenu, Zaprešiću, Puli, Kaštelima, Osijeku… Prvo vježbalište postavljeno je prije pet-šest godina, ali izvan Hrvatske.

– Sve je počelo u Banjoj Luci, a kasnije smo vježbališta izrađivali i postavljali na nekoliko lokacija u Beogradu i drugim mjestima u Srbiji – priča Vojtek, naglašavajući kako do sada nisu imali ni jednu reklamaciju. Sprave su, dodaje, gotovo neuništive, osim što je potrebno redovito održavanje, tipa bojenja i slično. Riječ je, nastavlja, o certificiranim vježbalima, izrađenima prema ISO 9001:2008 i ISO14001:2004 standardima, pri čijoj izradi se ne koriste kemikalije ni postupci koji bi mogli naštetiti okolišu.

– Sprave su u cijelosti razvijene i proizvedene u našoj tvornici, s posebnim naglascima na sigurnost upotrebe, funkcionalan i privlačan dizajn te veliku otpornost na vandalizam – objašnjava Vojtek. One su samo dio bogate lepeze proizvoda tvrtke. Podsjetimo, komunalnom opremom, primjerice, već su u velikom broju hrvatskih općina, klupama i koševima za otpad opremili splitsku rivu i šetnicu u Vukovaru. Odlično je krenuo posao s fitness-spravama za otvoreni prostor, a Glas je već pisao o njihovu izvozu na Crni kontinent, u afrički Gabon, gdje su, ispred jednog hotelskog kompleksa na obali Atlantika, postavljena ”baranjska” dječja igrala i ostala urbana komunalna oprema proizvedena u Vojtek opremi. Poprilično su odjeknule i njihove sitnije inovacije, poput naprave za kontrolirano trovanje glodavaca, parkinga za pse ili hvataljki za pirotehniku (bengalke) koje koriste vatrogasci na većini nogometnih stadiona u regiji, ali i štand za prodaju robe koji se može zaključavati, promatračnica za spasioce na moru sa solarnim panelom i punjačem za mobitel, multifunkcionalne stolice, brodica, kiosci za Ledo sladoled, nova generacija city lightova, stolice za odmaranje na skijalištima te niz ostalih novotarija.

– Partnerstvo s Hrvatskim Street workout savezom jamči nove poslove i usavršavanje u ovom području, što je i svojevrsna sigurnost za tvrtku i 33 naših djelatnika – naglašava Vojtek.

Ivica GETTO
Previous Post
«
Next Post
»
Website Apps