Prvenstvo Hrvatske  za juniore takmičenje je  na kojem su ovoga vikenda učestvovali i strijelci SU MARS. Kao što smo već navikli i sa ovog takmičenja vratili su se sa medaljom. Tako je Denis Tomašević u ISSF disciplini postigao odličan rezultata. Nakon solidnog osnovnog meča sa 611,7 krugova zauzeo je 4. mjesto i ušao u finalno raspucavanje među osam najboljih. Nakon dobrih probnih hitaca malo je nervoznije ušao u borbu za što bolji plasman….i tako metak po metak se penjao, dostigavši treće mjesto i brončanu medalju. Nešto bolji su bili Mikuljan i Čerina koji su i stariji od Denisa. Ovaj rezultat je samo dokaz da Denisov plasman u juniorsku reprezentaciju nije slučajnost, nego je slijed dobro odrađene sezone koja je polako iza njega.

Ne smijemo zaboraviti i ostale koji su danas nastupili ; Boris Mihajlović koji je sa 598 krugova zauzeo odlično 14. mjesto dok je na svom prvom PH Klaudija  Borić potvrdila ostvarenu normu, te sa 372 kruga opravdala današnji nastup.
SU Mars nastavlja  svoje  uspješno djelovanje,  pa tako sada kreću na intenzivniji trening sa oružjem malog kalibra, što će zasigurno rezultirati odličnim rezultatima na koje su nas navikli u dosadašnjem radu.

Baranja.hr I.L.

Website Apps