VIŠEBOJ U DARDI

13. ožujka 2015.

Slavonija i Lino javno se vole – zaključit će Jadranka Lakuš, stručna suradnica u Podravci d.d. i voditeljica projekta nakon 219. Line višebojca, koji je jučer održan u dvorani Osnovne škole Darda.

Prava brazilska atmosfera na tribinama, gledatelja kao nekad na najvažnijim utakmicama košarkaša Vrijednosnica koji su do jučer u darđanskoj dvorani igrali svoje prvoligaške utakmice.

Ovaj put, tribina u dvorani Osnovne škole u Dardi napunila se zbog dolaska Line višebojca, popularne sportsko-kulturne priredbe koju tvrtka iz Koprivnice organizira u suradnji sa Sportskim novostima i T comom. Koliko je bilo djece i roditelja iz lokalne škole, ali i iz Dječjeg vrtića Radost, ovaj put medvjediću Lini u animiranju je trebao pomoćnik pa je u Dardu stigao i medvjedić Lino! I organizatori su bili oduševljeni pa su za kreativnost navijačkih transparenata i maski na tribinama organizatoru dali najviše ocjene – desetke s dvije zvjezdice, a desetku su Darđani dobili i zbog odlične atmosfere i organizacije.

Oduševljenje nisu krili ni sportski gosti Darde, proslavljena rukometašica Snježana Petika, nekadašnji kapetan Osijeka Ivo Smoje i današnji bijelo-plavi prvotimac Borna Barišić. Sve troje spremno su sudjelovali kao “supervizori” u natjecanju kroz višeboj sportaši petih, šestih, sedmih i osmih razreda okušali su se u rukometu, košarci, nogometu i atletskim disciplinama. I darđanski Lino višebojac dobio je svoje pobjednike koji će u svibnju sudjelovati na završnici Line višebojca.

Kod dječaka najbolji je bio učenik osmog razreda Marko Rajković, a kod djevojčica Valentina Kečkeš, koja je za pobjedu morala “pripetavati” u izvođenju nogometnih ‘penala’ sa Sarom Janković, inače učenicom šestih razreda. Nisu Marko i Valentina jedini koji su dobili nagrade sponzora, iako su u njihovu čast na kraju “eksplodirale” konfete i pjevalo se “We are the champions”. Učenik Dorijan nagrađen je za najbolji literarni rad pod nazivom “Svijet po mom”. Najbolje osmišljenu masku dobila je učenica Ena i djevojčice i dječaci iz skupine koji su bili maskirani u kuhare ili, kako je netko od starijih primijetio, “mali Karapandže”. Za najoriginalniji transparent nagrađeni su učenici 8.b razreda, a najbolja navijačka skupina bila je ona iz 7.c razreda. Uspješniji u izvođenju penala od Borne Barišića bio je dječak Ivan, odabran iz publike. S malom razlikom što je lijevi bek Osijeka, kako bi voditelj Roberto Anić Robi rekao, šutirao iz Belog Manastira. Slično se dogodilo i u izvođenju rukometnih penala gdje je djevojčica Manuela, koja je također odabrana s tribina, pobijedila Snježanu Petiku.

– Četvrti put sam već na Lino višebojcu i toliko me veseli biti s djecom da ovakve pozive nikada ne odbijam kaže Ivo Smoje, koji je zadnji put bio gost Line višebojca kada je bio još aktivni nogometaš i kada je, kako sam kaže, imao i malo više kose na glavi.

Dugo nakon završetka Line višebojca Smoje, Barišić i Petika potpisivali su autograme i u dvorani, ali i ispred osnovne škole u Dardi. Padali su i selfiji i fotografiranje, premda se nitko od darđanskih osnovnoškolaca nije niti rodio kada je Petika s Podravkom osvajala naslov europskih prvakinja (1996.). Prvi put, a kažu ne i posljednji put, domaćini medvjedića Line bili su osnovnoškolci iz Darde i njihov ravnatelj Janoš Boni, a sve nazočne pozdravio je i načelnik Općine Darda Anto Vukoje.

Krešimir LACKOVIĆ
Website Apps