Dugo je razmišljao kako pomoći mlađem bratu koji, iako je poprilično zagazio u treće desetljeće života, nikako nije mogao naći posao. Pri posjetu Zagrebu na uglu jedne ulice ugledao je palačinkarnicu. Naručio je palačinku i – rodila se ideja. Zašto sličan fast food objekt ne otvoriti u Baranji budući da takvo što u ovoj regiji ne postoji, zapitao se. U Belom Manastiru je, u ”Poštanskoj ulici”, nedaleko od tržinice, iznajmio prostor, osnovao j.d.o.o., nazvao ga Garfield i, zajedno s bratom, počeo učiti peći palačinke. Stotine su ih, kaže, uništili, dok nisu ”saznali znanje”. Recept je, tvrdi, bakin, a tehnika njihova. Priča je to Miroslava Muse (32), jednog od onih baranjskih ”sretnika” koji, bar za sada, ima stalni izvor primanja jer je – zaposlen. No, to nije slučaj s mlađim Musom, Krešimirom. Koji će za sada biti jedini zaposlenik.

– Otprilike šest mjeseci trebalo je proći od ideje do realizacije. Nabavili smo stroj za pravljenje palačinki, profesionalno kuhalo za hrenovke i grijače za pecivo. Uredili smo prostor, u sve uložili približno 20 tisuća kuna i počeli – pričaju braća Musa, ponosni na prvi sličan objekt otvoren u jedinom baranjskom gradu, pa i u Baranji općenito. Za početak, ističu, peći će sedam vrsta palačinki, od čega četiri iz slatkog te tri iz slanog asortimana. ”Adut” im je, kažu, baranjska palačinka, u kojoj dominira kulen, ali se ne srame ni onih slađih. Palačinke su im poprilično široke, promjera 40-ak centimetara, a osim palačinki, u palačinkarnici Charlie može se kupiti i ukusan hot dog, odnosno dvije vrste ne tako malih sendviča.

– Ovo je samo početak. Za sada ispitujemo tržište, a nadamo se vrlo brzom proširenju asortimana i kretanjem s dostavom – govore, napominjući kako su se Baranji pokušali prilagoditi i cijenama, pa se cijene cijelog asortimana kreću od 9 do 12 kuna.I.Getto

Previous Post
«
Website Apps