Hrvatske autoceste jučer su na konferenciji za novinare objavile odluku o poništenju postupka javne nabave za izvođenje radova na gradnji prve faze autoceste A5 Beli Manastir – Osijek – Svilaj, od Belog Manastira do Mosta Drava na dionici Beli Manastir – Osijek.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave HAC-a Davor Mihovilića, s obzirom na to da su od objave postupka (3. travnja) zaprimili mnogobrojne upite za dodatna objašnjenja, u dva su navrata promijenili objavljenu dokumentaciju za nadmetanje i produžili rok za dostavu ponuda. No i dalje su zaprimali upite za pojašnjenja, zbog kojih bi dodatno trebali produžiti rok.

– Zbog produženja postupka javne nabave radovi se ne bi mogli završiti u roku iz nadmetanja, tj. do kraja 2016., do kada traje Operativni program Promet 2007. – 2013. godine. Samim time troškovi radova bili bi neprihvatljivi za financiranje iz EU fondova te bi pali na teret HAC-a, odnosno građana RH, te smo zbog toga poništili taj postupak javne nabave – rekao je Mihovilić, naglasivši da poništenje nadmetanja nikako ne znači da se odustaje od izgradnje dionice Beli Manastir – Most Drava. “Izgradnju dionice financirat ćemo uz potporu EU-a iz programskog perioda 2014. – 2020.”, zaključio je Davor Mihovilić.I.Bošnjak

Previous Post
«
Website Apps