Bivši predsjednik Ivo Josipović danas operativno počinje novu karijeru nakon poraza na izborima. U zagrebačkom hotelu International održana je osnivačka skupina njegove nove stranke Naprijed Hrvatska – progresivni savez.

FOTO: DOBILI SMO JOŠ JEDNU STRANKU Pogledajte tko se sve pridružio Josipoviću

Stranku će pozicionirati lijevi centar i planira izlaziti na izbore u svim jedinicama. U šarolikom timu Josipovićevih najbližih suradnika su Josip Kregar, Mislav Žagar,Velimir Srića, Irena Škorić i Ante Nobilo. piše Telegram.hr.
Na osnivanje stranke došli su i bivša premijerka Jadranka Kosor, predsjednik stranke reformista Radimir Čačić, predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić te predsjednik IDS-a Boris Miletić.
Iz Josipovićeve bivše stranke SDP-a nije došao nitko.
“Naša je dužnost da pobijedimo bijedu, naša je dužnost da ne dopustimo da se ustavni poredak ruši na cesti, naša je dužnost da osiguramo mir i red i stabilnost, naša je dužnost se ljudi ne boje proći cestom da im ne eksplodira flaša plina, naša dužnost je da se borimo da uistinu svaka osoba bude osoba digniteta, poštovanja i uspjeha. Vrijeme je da se prestanemo baviti ustašama i partizanima, da se pitamo tko je gdje bio 1941., 1971. i 1991. Pitajmo se gdje ćemo biti 2021.”, rekao je Josipović

“Ne dopustimo da naše mjesto 2021. bude na kraju kolone uspješnih zemalja i naroda”, dodao je.

Danas.hr/Telegram.hr
Website Apps