Po 21 put Duboševica “otvara” ljeto tradicionalnom kulturno turističkom manifestacijom “Baranjski bećarac”.

Tako će se 05. i 06. lipnja pod geslom “U baranji običaji stari, čuvaju ih baranjski bećari”  a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Osječko -baranjske županije održati već već nadaleko poznata manifestacija” Baranjski bećarac”, koji će sve prisutne posjetitelje svojim programom podsjetiti na svu ljepotu i bogatstvo kulturne baštine baranjskih Šokaca.

Baranjski bećarac počinje u petak 5.lipnja otvaranjem Šokačkog vašara, a nastavlja se izložbom kolača i slastica žena iz Duboševice. U 16 sati otvorenje je izložbe” Iz šublika naših baka”, na kojoj se može vidjeti što sve stari Šokci skrivaju u još starijim kuferima i ormarima.Program se nastavlja predstavom “Šokačke riči” i nastupom folklorne skupine OŠ Draž iTS Sokol.Program prvoga dana predviđa reviju prebogatih narodnih nošnji a u 21 sat na scenu izlazi TS Šokačka grana, te započinje šokačko veselje.

Šokački vašar moći će se obići i o6. lipnja a drugi dan manifestacije obilježit će svečani mimohod i smotra folklora koja počinje u 18 sati. Večernji program rezerviran je za nastup TS “Baranjski sokak ” i Đentlmena koji će do kasno u noć zabavljati posjetitelje ove tradicionalno vrlo uspješne kulturno turističke manifestacije.

 

I.Lovaković/baranja.hr

Website Apps