POLICIJSKA UPRAVA OSJEČKO – BARANJSKA I GRADSKO KAZALIŠTE BELI MANASTIR RAZVESELILI DJECU U DRAMLJU

Policijsko odmaralište u Dramlju i ove je godine ugostilo na ljetovanje 148 djece obitelji slabijeg imovnog stanja. Riječ je o aktivnostima koje već tradicionalno provodi Zaklada policijske solidarnosti. Ove godine krajem lipnja u Dramlju su boravila djeca djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova iz svih krajeva Hrvatske. U sklopu ljetovanja organizirano im je mnoštvo aktivnostima, a među gostima se našlo i Gradsko kazalište Beli Manastir koje je djeci izvelo besplatno predstave „Put po svijetu“ i „Luckasti klauni“. Belomanastirski kazalištarci u Dramalj su stigli kao rezultat dobre suradnje s Policijskom upravom osječko – baranjskom. Kazalištarci su prve večeri djeci uzrasta od 5. do 8. razreda odigrali uspješnicu „Put po svijetu“ u režiji Daniele Taslidžić Herman, a zanimljive likove iz priče „oživjeli“ su Maja Grujić, Lea Vadas i Nemanja Bukvić, te je nakon predstave uslijedila disco večer. Sljedećeg dana, bilo je glasno i veselo u odmaralištu jer su djeca uživala i sudjelovala u interaktivnoj predstavi „Luckasti klauni“ (Maja Grujić/ Lea Vadas) također u režiji Taslidžić Herman, a „pali“ su i prvi autogrami koje su djeca nestrpljivo tražila od belomanastirskih glumaca kao i popularni, neizostavni selfiji.

Prikaz slikovne datoteke foto1.jpg

Djeci je zahvaljujući Gradskom kazalištu Beli Manastir pruženo nekoliko sati pravog užitka: „proputovali“ su svijet i upoznali se sa kulturama drugih naroda, a uz Luckaste klaune su se u interakciji sa glumcima smijali njihovim zgodama i nezgodama do dugo u noć. Izvrsnost, kreativnost i predanost belomanastirskih kazalištaraca je razlog zbog kojega će se suradnja policije, posebice Odjela prevencije i Gradskog kazališta iz Belog Manastira zasigurno nastaviti stvaranjem novih edukativnih predstava na zadovoljstvo djece i mladih u Osječko-baranjskoj županiji“ kažu iz Odjela za analitiku i odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

Prikaz slikovne datoteke foto2.jpg

Uz predstave, djeci su organizirane i škola plivanja, izleti, razne društvene igre, radionice, sportske aktivnosti i predavanja. Međutim, ono što je svakako među najvažnijim su brojna prijateljstva i druženja koja će trajati i nakon što ljeto prođe te zgode koje će još dugo prepričavati.

Belomanastirsko kazalište, nakon uspjeha s „Annom Frank“ još je jednom potvrdilo da grad Beli Manastir napokon ima pravo, respektabilno kazalište.

Website Apps