SMOTRA FOLKLORA VARDARCU

28. kolovoza 2015.

 U subotu, 29. kolovoza, Vardarac postaje centar Baranje. U organizaciji Mađarskog kulturno-umjetničkog društva Vardarac održat će se  8.Međunarodna smotra folklora.

Osam dječjih i 11 KUD-ova iz Hrvatske, Mađarske i Vojvodine,  prikazat će u cjelodnevnom druženju svoje nošnje, plesove i običaje.Čak 400 učesnika iz Laslova, Korođa, Suze,Vardarca, Grabovca, Dalj Planine, Kopačeva, Batine,Drenovaca,Rajevog Sela, Mađarske i Vojvodine ispunit će Vardarac pjesmom i plesom.

Vardarac_01

 

Program započinje u 11 sati kada će   u dvorištu Doma kulture u centru Vardarca  početi program predstavljanjem tradicionalnih jela vezanih za regije iz kojih dolaze izvođači. Fiš paprikaš, šaran u rašljama, grak iz kotlića, grah iz ćupa, sataraš, samo je dio jela koja će biti pripremana i ponuđena na kušanje svima prisutnima.

Umjetnički dio programa počinje u 16 sati smotrom dječjeg folklora, nakon koje slijedi mimohod folklornih skupina. U 18 sati počinje nastup KUD-ova iz Hrvatske,Mađarske i Vojvodine, u kojem će  se svi prisutni moći upoznati sa bogatstvom narodnih  pjesama i plesova kao i sa bogatim narodnim nošnjama.

Vardarac_15

Zabava će se po završetku kulturno umjetničkog programa nastaviti pod velikim šatorom u dvorištu Doma Kulture, a za dobru zabavu pobrinut će se VIS Goran i prijatelji.

Iva Arači/baranja.hr

 

Website Apps