U SUZI ODRŽAN 2. FORUM STRANIH INVESTITORA

images (1)

SUZA – U suorganizaciji Privilegium poslovnog kluba, Grada Belog Manastira i Općine Kneževi Vinogradi, u subotu je u Suzi održan 2. Forum stranih investitora, na kojem je sudjelovalo 25 gospodarstvenika, većinom iz Mađarske. Kako je istaknula direktorica Privilegiuma, Marija Gunzinam, cilj je ovakvih susreta predstavljanje baranjskih mogućnosti potencijalnim investitorima, kao i nekih zakonskih odredbi vezanih uz poslove kojima se bave.

– Interes za ulaganje postoji. Primjerice, među sudionicima foruma je predstavnik mađarske tvrtke koja se bavi proizvodnjom kuhinja. Vrlo je vjerojatno da će u Baranji početi rad. Prvo žele otvoriti skladište, a potom zaposliti 20-ak ljudi – tvrdi Gunzinam, napominjući kako se vode razgovori s mađarsko-ruskom tvrtkom koja planira zapošljavanje čak 300 ljudi. Budući da su pregovori u tijeku, nije htjela precizirati o kojoj se tvrtki radi i čime se bavi.

Od prošlogodišnjeg foruma posredovanjem Privilegiuma u Hrvatskoj je registrirano dvadesetak, većinom mađarskih, tvrtki i zaposleno više od 40 osoba. Najviše ih je u Baranji, ali ima ih i u ostalim dijelovima Hrvatske, u Rijeci, Lipiku…

Na forumu su izlagali gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, načelnik općine Kneževi Vinogradi Deneš Šoja, direktorica Baranjske razvojne agencije Milica Milosavljević, pravnica Zorica Paliž-Toth i predsjednica HGK – Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković.

– U goste smo pozvali i predstavnicu Vukovarsko-srijemske županije, čime cijelu priču podižemo na višu razinu. Nadam se da ćemo tako nastaviti i iduće godine – naglasila je Gunzinam, napominjući kako zbog obveza nisu uspjeli doći neki njemački gospodarstvenici, ali su dolazak obećali idući tjedan.

Website Apps