POČINJE SNIMANJE TRILERA

Aktivno-hrvatsko-filmsko-proljece-snima-se-na-sve-strane_ca_large

Za glavnu ulogu traže glumicu koja zna engleski

BELI MANASTIR – U veljači iduće godine u Baranji, Osijeku i okolici trebalo bi početi snimanje trilera ”Večeras će netko umrijeti”, čiji je producent i scenarist Vjekoslav Katušin, rodom iz Baranje, koji se već okušao kao producent i glumac.

– Radnja filma vezana je uz dolazak četiri prijatelja u Hrvatsku na godišnji odmor. Tamo bi se trebali naći s još jednim zajedničkim prijateljem i uživati. No ono što na početku izgleda kao odličan provod prepun alkohola, seksa i užitaka, pretvara se u pravi užas. Vrlo brzo počinje utrka s vremenom i borba za goli život – prepričava Katušin sadržaj filma, za koji misli da će biti prihvatljiv raznim skupinama gledatelja. Redatelj filma je Jan Thüring, a u filmu će, nastavlja Katušin, glumiti mnoge poznate domaće i inozemne ”face”, poput najpoznatijeg švicarskog glumca Angela Borera, potom Amande Bearse, Costasa Mandylora, Ronija Lepeja i Claudie Raymond. Najavljuje i angažman austrijske pjevačice Nine Stern te moguće uloge za Kristijana Ugrinu, Sonju Kovač i još neke više ili manje poznate glumce. Ono što mu nedostaje, ističe, jest glumica koja bi glumila u glavnoj ženskoj ulozi.

– Traži se žena u dobi između 18 i 35 godina, uz uvjet da dobro govori engleski jezik – objašnjava Katušin, naglašavajući kako će audicija biti 6. prosinca ove godine u osječkom hotelu Waldinger, s početkom u 11 sati. Snimanje bi trebalo trajati između 15 i 20 dana, a zarada biti oko 10.000 kuna. Traži se i nekoliko statista, starijih od 18 godina.

– Posjetili smo nekoliko lokacija u Baranji i okolici Osijeka. U načelu, trebali bismo sigurno snimati u Belom Manastiru, Čemincu, Osijeku i Josipovcu, a moguće su još neke – naglašava Katušin, ističući da će premijera filma biti u Hrvatskoj i SAD-u.

 

Izvor: Glas Slavonije/I. Getto

Website Apps