AKADEMIJA “KRPAN&BABIĆ” BILJEŽI VRLO DOBRE REZULTATE

OSIJEK – U šestoj godini egzistiranja osječka nogometna Akademija “Krpan&Babić” etablirala se kao relevantnija na prostoru istočne Hrvatske. Njeni utemeljitelji i vlasnici Petar Krpan i Marko Babić, bivši igrači najbolje vrste Hrvatske i internacionalci, vlastitim su sredstvima podignuli reprezentativno zdanje na prostoru nekadašnjeg igrališta LIO-a, pokraj lanare. Svakodnevno neposredno participirajući u stvaranju igrača iz čijeg je procesa Krpan zadnju godinu dislociran, budući da je preuzeo dužnost slavonsko-baranjskog instruktora HNS-a te izbornika U-16 reprezentacije. Teret je sada prebačen na Babića koji je uz to i jedan od deset verificiranih trenera koji rade s približno 300-tinjak polaznika.

– Krenuvši u taj projekt znali smo da neće biti lako, ali nas je, ipak, iznenadila zahtjevnost. Stvaranje, međutim, novih vrijednosti nužnost je na svim razinama tako da već pet i pol godina ne odstupamo od zacrtanog, a cjelodnevni boravak u kompleksu Akademije postao nam je uobičajen. I u ovim zimskim mjesecima kada pauzu napravimo tek za predstojeće blagdane nakon kojih ćemo nastaviti radom pod balonom koji će se uskoro postaviti. Nema, međutim, druge formule uspjeha osim rada, a kako držimo da je i dobro usmjeren, tada ne žalimo uloženog truda i vremena. O čemu, uostalom, svjedoče ostvareni rezultati u oba segmenta koji su nam najbolji poticaj i smjernica – pričao je Babić, nadovezavši se zatim na zadnje izrečeno.

Akademija je iznjedrila nekoliko reprezentativaca mlađih uzrasta, a kadeti i juniori plasirali su se u četvrtfinale Kupa u svojim uzrastima.

– Sve momčadi vrlo dobro izgledaju na travnjaku i ostvaruju zapažene rezultate u svojim konkurencijama iz čijih se saziva istodobno profilirala individualna kvaliteta. Uspjeli smo, međutim, ljetos plasirati Hrvoja Babeca u belgijskog drugoligaša Serainga. Babec je ujedno i reprezentativac Hrvatske, poput nešto mlađih Edija Vinogradca, Marka Hanuljka i Tonija Fruka te Marina Vratkovića koji je bio u širem kadru generacije ’98. koja je imala zapaženu ulogu na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Čileu. Oni su sada i u fokusu zanimanja domaćih te nekoliko inozemnih sredina gdje smo bili gosti, budući da su sudjelovanja na brojnim međunarodnim turnirima postali konstanta škole. Da se kod nas kvalitetno radi zorno oslikavaju i plasmani kadetske i juniorske momčadi u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Proces je, dakle, uspostavljen i formula se uspjeha zna, tako da na njoj treba ustrajati – zaključio je Babić, koji će uskoro imati najvišu trenersku naobrazbu jer je u završnoj fazi školovanje na državnoj Akademiji za ishođenje UEFA Pro licence.

Izvor: Glas Slavonije/D.Lekšan

Website Apps