ŽUPANIJSKI SUD PRESUDIO – OTKAZ NEZAKONIT

BELI MANASTIR – Presudom Županijskog suda u Osijeku Damir Paulić, bivši direktor belomanastirske tvrtke Baranjski vodovod d.o.o., vraća se na mjesto financijskog direktora. Troškovi suda, odvjetnika, neisplaćenih plaća, kamata i ostaloga, tvrdi, iznosit će približno 800.000 kuna, čemu treba dodati i troškove novih optužnica koje su slijed nastalih okolnosti, a koje bi mogle rezultirati novim naknadama po osnovi drugih ugovora.

– U presudi osječkog Županijskog suda stoji kako se utvrđuje da nije zakonit niti dopušten otkaz ugovora o radu te kako mi Baranjski vodovod za razdoblje od dana nezakonitog i nedopuštenog otkaza, dakle od 10. siječnja 2014. godine, do danas mora priznati sva prava iz radnog odnosa, točnije, nema prekida radnog odnosa – objašnjava Paulić, ističući kako je Županijski sud poništio sve točke iz prvostupanjske presude (tadašnjeg) Općinskog suda Beli Manastir i donio potpuno drukčije rješenje koje potvrđuje svaku pojedinost na koju je upozoravao, prije svega vezano uz kršenje zakona iz političkih razloga.

– Ova presuda u moju korist, tko zna koja po redu, dokazuje moju stručnost, profesionalan i zakonit rad, za razliku od osoba koje su osuđene i kazneno i prekršajno te će morati snositi odgovornost za nastalu štetu. Diplomu nisam stekao na lutriji i iza mene je isključivo stručan rad, a ne laži, klevete i obmane – kaže, postavljajući pitanje odgovornosti za nastalu štetu.

Slijede konzultacije s odvjetnicima, nakon čega će se, sukladno presudi, vratiti na mjesto financijskog direktora Baranjskog vodovoda, funkciju koju je obavljao nakon što je smijenjen s mjesta direktora pa sve do otkaza koji, ustvrdio je Županijski sud, nije bio zakonit. Kada se vrati na staro mjesto, naglašava, inzistirat će na besplatnim priključcima građanima sukladno zakonu koji se nedavno promijenio. Protiv presude Županijskog suda tuženik nema pravo žalbe.

Predsjednik Skupštine društva, Marko Bogatić (SDP), ujedno i dogradonačelnik Belog Manastira, ističe kako presudu još uvijek nije vidio, kao ni direktor Baranjskog vodovoda Mario Kovač.

– Na čelo Skupštine društva došao sam u siječnju prošle godine, a to se događalo ranije. Osim toga, presuda nije stigla u Grad pa ju ne mogu komentirati – kratko je izjavio Bogatić.

Presudu nije vidio ni tadašnji predsjednik Skupštine društva, drugi belomanastirski dogradonačelnik, Zoran Kranjčec (HNS), pa je stoga ni on nije htio prokomentirati.

Podsjetimo, u vrijeme Paulićeve smjene, direktor društva bio je Alen Hranić iz “kvote” HNS-a. Nakon burnih i žučljivih rasprava, konferencija za novinare i sličnih događanja, Baranjski vodovod “preuzima” gradski SDP, čiji je član i sadašnji direktor Kovač. Društvo je, inače, u 50-postotnom vlasništvu Grada Belog Manastira, dok po 10 posto vlasništva imaju općine Čeminac, Draž, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac. Sudeći prema svemu, priča oko Baranjskog vodovoda bit će nastavljena, posebice zato što slijede nove tužbe, prije svega zbog raspodjele nastalih troškova…

U skladu s ugovorom, Paulić će i dalje izvršavati obveze u komunalnoj tvrtki Općine Kneževi Vinogradi, Kneževi parkovi d.o.o. Prema zakonu, Paulić ne mora biti zaposlenik te tvrtke, a ostaje član Uprave. Ivica Getto

Website Apps