GODIŠNJI HOROSKOP 2016

1. siječnja 2016.

 

OVAN
(21. ožujak – 20. travanj)

Bljeskovi intuicije i genijalnosti, kao i glad za eksperimentiranjem, rasplamsat će vaše kreativne potencijale. Otkrivajući nove perspektive, specijalizirat ćete se u odabranom području. Ekscentrični i neprilagodljivi, živjet ćete u vrtlogu. Strpljivim radom na sebi, zaslužit ćete „otvaranje prolaza“ u duhovnu dimenziju postojanja.

Sredinom travnja, uslijed konjunkcije Venere i Urana, na pamet će vam padati ekstravagantne i ekshibicionističke koncepcije ljubavi. Saturn će vas cijele godine učiti vjernosti i odanosti, a Uran udaljavati (samovolja i nezavisnost) od drugih. Krajem srpnja i početkom kolovoza bit ćete najspremniji za iskrenu i odgovornu ljubav. Vaša nova intimna simbioza mogla bi dugo potrajati. Možda i karmički vječno.

Loše društvo Marsa i Saturna u Strijelcu (ožujak, travanj, svibanj, kolovoz i rujan), nagovještaj je vaših mentalnih uspona i padova. Ne ignorirajte poriv za samousavršavanjem. Pokažite znanje koje ste stjecali u ranijem obrazovanju ili strukovnom djelovanju. Oživite vlastite snove i ideale. Definirajte konačna uvjerenja.

Od rujna do prosinca, Jupiter će pumpati vaš ego. Izbjegavajte precjenjivanje i hvalisanje. Ne ulazite u stotine nedefiniranih veza. Učite se zdravoj samokontroli!

BIK
(21. travanj – 20. svibanj)

Stižu vam brojni nebeski darovi. Vibrirat ćete na povišenoj i produbljenoj frekvenciji svijesti. Uspješno ćete reciklirati prošlost u sebi. Nećete se plašiti budućnosti. Živjet ćete sretno, sada i ovdje. Sve vam to zvuči nestvarno predobro? Vaš gospodarski rast bit će nezaustavljiv. Dušu ćete oplemeniti humanim djelima. Ruke ste koje daju.

U razdoblju Venere u Jarcu (od 24. siječnja do 17. veljače), bit ćete ambiciozno usmjereni na zemaljske uspjehe. Ako se u to doba godina zaljubljeno zalijepite za Djevicu ili Ribu, zdravo ćete psihotjelesno prodisati. Lijepi, veseli, bogati i debeli, bit ćete i u (vama tradicionalno stvaralački plodnoj) prvoj polovici mjeseca svibnja.

U vrijeme egzaltiranog Marsa u Jarcu (od 28. rujna do 9. studenog), malo tko će vam biti energetski ravnopravan. Vi i Jarci i Djevice, generalno ćete ovladati tržištem rada i kapitala.

Neptun će vas cijele godine moliti da ne zaboravite nahraniti gladne ljude i životinje. Tko je prema drugima tvrda srca, prema sebi je isto takav. Novac donosi blagoslov ako pomažete drugima, ili vodi do arogancije i mržnje ako mislite samo na sebe i svoj ego. Budite bogati i dijelite. Tada nećete biti samo bogati, nego i sretni!

BLIZANCI
(21. svibanj – 20. lipanj)

Uz cjelogodišnji pritisak Saturna, razotkrivati ćete vlastitu temeljnu narav. Razvijajući koncentraciju uma, prodirat ćete u srž osobnih problema. Preuzeti ćete odgovornost za vlastiti život s novom odvažnošću. Blizanci su tražioci znanja/mudrosti. Najsretniji ste kada primite priznanje za intelektualne sposobnosti.

Kvadrati Jupitera (do rujna) i Neptuna (cijela godina) na Blizanačka Sunca rođenja, upozoravaju na moguća stanja koja zavaravaju. Skloni samopovlađivanju, teško ćete hvatati bit stvari. Odgovornim i legalnim poslovanjem, izbjeći ćete glasine i skandale.

Krajem svibnja i početkom lipnja, Venera, Mars i Saturn, priuštit će vam cjelovito emocionalno otrežnjenje. U posljednjim danima kolovoza, bit ćete u sličnoj darmar situaciji. Od 9. rujna pa nadalje, imat ćete zaštitu Jupitera, i vaše koloritno srce radosno će sjajiti. Ako se nadate roditeljstvu, srećonosac Jupiter ispunit će vam želju.

Čarobnjak Uran cijele godine će vas buditi iz opojnog Neptunovog sna. Nebeski utjecaji stvarat će povoljne uvjete za razvoj viših stanja vaše svijesti. Bit ćete prijemčivi za istinu, i grmljavina vaših živaca će se stišati. Bez osvještenja nema jasne komunikacije. Bez jasne komunikacije nema mira. Bez mira nema sreće.

RAK
(21. lipanj – 21. srpanj)

Srpanjskim Rakovima život se preobražava iz temelja. Rođeni u lipnju već su prošli svoj križni put, ostavili tamu iza sebe i odbacili mržnju. Patnja vas je reducirala na ono što je apsolutno najbitnije: na srce. Snaga opraštanja snaga je mudraca. Vi ste stvoritelji vaše sudbine, vašeg života, vaše sreće. Vi i nitko drugi.

Moćnu potporu Marsa iz Škorpiona imat ćete u siječnju, veljači, lipnju i srpnju. Uz višak energije, ostavljat ćete sebičan dojam. Bit ćete elastični i dobro ćete se oporavljati. Krajem lipnja i početkom srpnja Venera i Pluton bit će u opoziciji, i tada ćete se lako izgubiti u začaranim strastima. Sukobi će modificirati vaše ponašanje?!

Revitalizirajuće impulse Jupitera iz Djevice, osjećat ćete na vlastitoj koži od početka godine pa sve do sredine rujna. Krenut ćete u potragu za vlastitim ognjištem i korijenjem. Postat ćete samopouzdaniji i neovisniji. Jupiter će liječiti vašu ranjivu psihu. Profitabilni poslovni potezi, osigurat će vam mirnu plovidbu kroz život.

Veliki val empatije Neptuna iz Riba, spiritualno će razbuditi Rakove rođene u prvim danima srpnja. Razvijat ćete plan za budućnost koja će vas više ispunjavati i nadahnjivati nego dosadašnji način života. Suosjećanje je izvor radosti.

LAV
(22. srpanj – 22. kolovoz)

Saturn će strogo provjeravati kvalitetu vašeg karaktera. Kako vas zapuhuju vjetrovi života, postajete svjesniji svake vaše slabosti. Suočit ćete se s područjima života u kojima vam manjka discipline, strukture ili unutarnje snage. Marljivim radom i realnim planiranjem možete postati vrlo uspješni.

Suprotno Saturnovim uputama, Uran će vas poticati da živite vlastiti život bez ikakvih ograničenja. Uz stimulativne ideje i blistave uvide, rijetko ćete se dosađivati. Vaše kretanje od starog k novom, u gustoj džungli života, neće uvijek biti lako prohodno.

Ratoborni Mars iz Škorpiona (siječanj, veljača, lipanj, srpanj) kvarit će vam idiličnu obiteljsku atmosferu. Situacija će često biti usijana. Rigat ćete vatru! Mars i Saturn u Strijelcu (ožujak, travanj, svibanj, kolovoz i rujan), činit će vas netaktičnim, „najpametnijim“, možda i nevjernim. U lavljem srcu izmjenjivat će se tople i hladne struje i energije. Izbjegavajte predrastične odgojne metode!

U razdoblju od rujna do prosinca, uz tranzitni Jupiter u Vagi, do izražaja će doći vaše visoko razvijene društvene vještine i liderske sposobnosti. Ono što je očigledno pošlo krivo na kraju će se pretvoriti u dobro. Znat ćete kako zadobiti ljubav.

DJEVICA
(23. kolovoz – 22. rujan)

Jupiter će vas puniti pozitivnom energijom sve do sredine rujna. Spontano korisni i predani službi, iskreno ćete vjerovati u vrijednost svakodnevnog rada i osobne discipline. S Jupiterom i Plutonom u trigonu (od ožujka do srpnja), imat ćete dobar u leđa. Moćni planetarni duo, poticat će vaš neograničeni poslovni razvoj. Važno je da razvijete odgovarajuća mjerila, na osnovu kojih ćete povući granice vašeg ekspanzivnog djelovanja.

Krajem kolovoza Venera će se „priljubiti“ Jupiteru, i tada ćete uživati u ljubavnom uspjehu i financijskim nagradama. Djevice snobovi, klanjat će se luksuzu. Teško ćete kontrolirati vaše hranidbeno uživalačke instinkte. Lagano ćete se zaokružiti.

Saturn će vas pažljivo motriti cijele godine. Vaša aura bit će tamnosiva i srebrna. Pokažite hrabrost i mudrost kad (vam) je najteže. U obiteljskom okružju vrijedno i kreativno stvarajte slogu i zajedništvu. Dom je izvor i prapočetak ljubavi.

Dugogodišnji utjecaj opozitnog Neptuna, nudi vam mogućnost ostvarenja duhovne dimenzije iskustva. Umjesto samouništavajućeg bježanja, radije se poistovjetite s cjelinom Univerzuma.

VAGA
(23. rujan – 22. listopad)

Vašu unutarnju ravnotežu narušavat će ekscentrični Uran, a kazne će vam naplaćivati nemilosrdni Pluton. U vašem mentalnom sklopu nastavit će se originalni prošlogodišnji trendovi. Uran će vam kidati živce, a Saturn će vas trijezniti. Pohvale i nagrade očekujte na jesen. U tom godišnjem dobu stvarat ćete važne i korisne veze.

Travanj će biti vaš emocionalno najstresniji mjesec. Od 31. kolovoza do 23. rujna, s Venerom u Vagi, izgledat ćete najljepše. Vaša ljepota je vaše blaženstvo. Ako planirate udaju ili ženidbu, potpišite „akt o nenapadanju“ u posljednjem tjednu kolovoza. Ti dani su idealan zvjezdani trenutak i kozmički impuls za vječnu ljubav.

Jupiter će sredinom rujna 2016. ući u Vagu, i u vašem će znaku ostati sve do listopada 2017. godine. Vaša unutarnja vjera bit će potaknuta istraživanjem novih zamisli, komuniciranjem s novim ljudima i društvenim napretkom.

Sekstil Jupitera i Saturna aktualizirat će se u studenom i prosincu, i tada će vaše ambicije dobiti zeleno svjetlo. Bit ćete puni opravdanog optimizma. Nećete se smiriti sve dok ne postignete cilj. Ne pokušavajte požurivati život, nego pokušajte ići ukorak s njime.

ŠKORPION
(23. listopad – 22. studeni)

Škorpioni će svemoćno marširati (pred)apokaliptičnim svijetom. Glasnici ste smrti, seksualni predatori, a volite i gavrane. Cijele godine slabašno će vas grijati Neptunova pasivna i prigušena svjetlost univerzalne ljubavi. Šanti (unutarnji mir) je mjerilo uspjeha.

Mars, 3. siječnja ulazi u Škorpiona, i u svom/vašem znaku ostat će sve do 6. ožujka. Istovjetna kozmičko zemaljska magija odigravat će se i u razdoblju od 27. svibnja do 2. kolovoza. Buđenje vašeg usnulog vulkana strasti neće proći bez opasnosti od (neodgovorna seksualnost) samouništenja. Snažni i potentni, posjedovat ćete voljenu osobu svim mogućim sredstvima, potpuno i bez ostatka. Crni Škorpioni!

Venera će vam uljepšavati život od jesenjeg ekvinocija 22/23. rujna, do 18. listopada. Kratko, ali slatko.

Na Jupiterov poguranac možete računati do mjeseca rujna. Optimizam će vas pročistiti i razbistriti. Uživat ćete milost da možete raditi. Preoblikovat ćete sebe u praktičnog dobročinitelja.

STRIJELAC
(23. studeni – 21. prosinac)

Saturn će cijele godine imati nešto protiv vas. Ne šalimo se, „rogati“ nije pretjerano humorističan. Tražit ćete u sebi sigurno i trajno sidrište. Saturn će vas zaustaviti i osigurati vam prostor da se odmorite i vratite sebi. Saturn može biti velika nagrada.

U mjesecu siječnju bit ćete toplohladno najstrastveniji. Izaći ćete iz jedne ljubavne drame da bi odmah uletjeli u drugu. Niste previše osjetljivi na osjećaje drugih? Diskretno to mijenjajte kod sebe.

Od 6. ožujka do 27. svibnja, Mars će napadati Saturna. Isti planetarni sukob odigravat će se i u razdoblju od 2. kolovoza do 27. rujna. Teško ćete izbjeći mat-poziciju! Zdravlje, novac, obrazovanje, urušavajući svjetonazor, vjerske razlike, propalo putovanje u inozemstvo…

Uran vam neće dopuštati potonuće u potištenost i melankoliju. Razapeti između prošlosti i budućnosti, morat ćete se koncentrirati na sadašnji trenutak postojanja.

U razdoblju od rujna do prosinca, „ruku spasa“ pružit će vam harmonični (sekstil) aspekt tranzitnog Jupitera.

JARAC
(22. prosinac – 19. siječanj)

Pluton vas tamni, a iz „mraka“ se rađa svjetlo vaše nove svijesti. Nema istinskog preobražaja bez iskrenog samosagledavanja. Iskorijenite sve destruktivno iz sebe. Uranov kvadrat i Neptunov sekstil, pomoći će vam da odustanete od sebičnog materijalizma, i otkrijete novi unutarnji svemir mira, ljubavi i kreativnosti.

Veliku zaštitu Jupitera iz Djevice, imat ćete sve do 10. rujna. U što ćete investirati vašu snagu? Vaš privatni kapitalizam bit će ekspanzivno najplodniji u ožujku i lipnju.
Ako se (slučajno) zarazite metafizikom i okultizmom, zaronit ćete u dubinu mudrosti.

U razdoblju od 28. rujna do 10. studenog, s Plutonom i (ushićenim) Marsom u Jarcu, razdirat će vas ljutnja i osvetoljubivost. Stari Jarci izgledat će kao da su popili eliksir mladosti. Ekstremni sportovi ili vojničke aktivnosti, pomoći će vam u razvoju zdrave agresivnosti. Pješačite i opraštajte!

U posljednjem tjednu studenog, Venera će „grliti“ Plutona u kardinalnom Jarcu, i mnogi od vas će zračiti rijetkom vrstom šarma. Imat ćete ekstremistički pogled na odnose. Borba s vlastitom sjenkom, mogla bi vas odvesti ralje opasno strastvenog trokuta.

VODENJAK
(20. siječanj – 18. veljača)

Jupiter, Saturn i Uran, skladno će se razvrstati, i poticati vašu progresivnu kreativnost. Spremni ste za novi iskorak u svjesnosti. Ako nas itko može izbaviti iz provalije, to su humani genijalci Vodenjaci. Gradite most u drugu dimenziju postojanja. Nova spiritualna revolucija transformira sveukupni život na Zemlji, a vi ste na čelu kolone…

U razdoblju od rujna do prosinca, bit ćete duhovno najsmireniji i tjelesno najzdraviji. Radit ćete na pretvorbi svjetla u svjetlo, ljubavi u ljubav, znanja u znanje.

Saturn u Strijelcu višetisućljetne su dogme, i s užitkom ćete ih raskrinkavati dubinskim spoznajama Univerzalne Istine.

Uran će cijele godine juriti kroz Ovna, znak novog početka. Uran predstavlja drugačiji način razmišljanja i poimanja. Moramo naučiti voljeti se i međusobno poštivati. Kako ćemo drugačije zaslužiti mir, zajedništvo i (kozmičku) pravednost?

U svetom mjesecu prosincu, tama će ustuknuti, i tada ćete biti avangardno ekstravagantni i najzaljubljeniji.

RIBE
(od 19. veljače do 20. ožujka)

Vaš krhki riblji ego pržit će se cijele godine na laganoj vatri. Lako ćete se izgubiti u neobilježenoj divljini. Svijet snova i svijet krute stvarnosti ne idu zajedno i to je bit problema. Opozitni Jupiter iz Djevice silit će vas (od siječnja do rujna) da djelujete samopouzdanije.

Tijekom siječnja i veljače bit ćete ranjivi i ljubomorni zbog Marsa u Škorpionu. Predosjećati ćete buduće ljubavne opasnosti. Trošit ćete vrijeme i energiju na emocionalnu obranu. Slične čežnje i opsesije obuzimat će vas i u lipnju i srpnju.

U razdoblju od 12. ožujka do 5. travnja, Venera će boraviti u Ribama, i vaša bogata mašta potpuno će vas odvojiti od stvarnosti. Maglovito ćete prosuđivati odnose. Možda se beznadno zaljubite u nekog posve neprikladnog.

Udruženi napad Marsa i Saturna (ožujak, travanj, svibanj) iz Strijelca, tražit će od vas ispravno razlučivanje, borbu za vlastita prava i strpljivo rješavanje teških životnih zadaća. I ova će priča imati drugo poluvrijeme, u kolovozu i rujnu.

Nadvladajte vlastitu tugu i budite dobar primjer drugima.

net.hr

Website Apps