PREDSTAVLJEN SUSTAV FINANCIJSKIH POTPORA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Osječko-baranjska županija predstavila je jučer medijima cjeloviti sustav financijskih potpora koje se isplaćuju jedinicama lokalne samouprave, potom za poticanje razvoja poduzetništva, ruralnog turizma i unaprjeđivanje lovstva, socijalne skrbi, zdravstva, školstva, kulture, vatrogastva i djelovanja udruga. Riječ je zapravo o konfiguraciji na mrežnoj stranici Županije (www.obz.hr/), na kojoj su dalje, preko ponuđenog izbornika, dostupne sve potrebne informacije o potporama, od plana dodjela potpora za 2016. godinu, vremenskog okvira u kojemu će i koji javni poziv biti raspisani, koji su programi u pitanju do raspoloživih sredstava prema projektu odnosno programu.

– U ovom su sustavu i obrasci koje prijavitelji trebaju popuniti, a sve se može poslati elektronskim putem – objasnio je Davor Brunčić, tajnik Županije. Na ovom sustavu tijela Županije radila su posljednje dvije godine, a OBŽ je među rijetkim županijama u kojima ovakav model nudi transparentnost. Naravno, na stranicama se objavljuju i podaci tko je i koliko novca dobio.

– U ovakvom sustavu politika se izlaže prosudbi stručne javnosti – kaže župan Vladimir Šišljagič, koji je nazočio prezentaciji. Njegov zamjenik Dragan Vulin podsjetit će kako su za ovu godinu u proračunu Županije planirane potpore u iznosu nešto većem od 20 milijuna kuna.

– Cilj nam je ravnomjeran razvoj programa i manifestacija diljem županije – zaključio je Vulin.

Kako je za korištenje ovog sustava potrebno i određeno tehničko poznavanje upotrebe interneta i digitalnih tehnika, sustav će neko vrijeme biti u svojevrsnoj fazi testiranja.

 

Izvor: Glas Slavonije/D. Kuštro

Website Apps