UMJETNOST PIJENJA VINA

18. svibnja 2016.

Koje vino odgovara uz laganiji ručak, koje pijemo nakon obroka, a koje predvečer, uz sir i grickalice? Koju čašu za koje vino odabrati? Kako prepoznati voćnu aromu u vinu, a kako razlikovati redovnu berbu od one kasne? Pitanja su to koja si je svatko postavio bar jednom prilikom odabira i kupnje vina. A kako bi približili kulturu ispijanja vina široj javnosti i ponudili odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja vezana uz vino, Vina Belje pokreću besplatnu vinsku školu u tri hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Osijeku.

– Vinska škola zamišljena je kao odskočna daska za sve koji žele zaroniti u predivan svijet enologije i vinarstva. Besplatna je i otvorena svima zainteresiranima koji se prvi prijave preko internet-stranice www.vinabelje.hr. – kaže Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica beljskog Sektora marketinga i turizma, naglašavajući kako je Hrvatska zaista prava vinska oaza, s raširenom vinskom kulturom, a Vina Belje, kao jedan od najvećih proizvođača vina, tu priču žive svakog dana, i žele je prenijeti našim sugrađanima. Stoga su, dodaje, pokrenuli besplatne vinske radionice namijenjene svima koji žele uživati uz pravu čašu vina u pravom trenutku. Prve vinske radionice održat će se u četvrtak, 19. svibnja, u Zagrebu i Osijeku, te 20. svibnja u Splitu. Gosti predavači vinske škole koji će svojim znanjem i iskustvom sigurno zainteresirati sve posjetitelje su renominirani enolozi, sommelieri, vinski novinari i stručnjaci. Broj mjesta za sudjelovanje je ograničen. I.Getto

Website Apps