ANSAMBL LADO PONOVO U OSIJEKU

24. listopada 2016.

Folklorni spektakl „Pokraj vode Drave“ premijerno će biti izveden u srcu Slavonije i zasigurno oduševiti brojnu publiku

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, održat će cjelovečernji koncert u subotu, 19. studenoga 2016., u ŠD „Gradski vrt“ s početkom u 20:00h. „Pokraj vode Drave“ naziv je premijernog, cjelovečernjeg koncerta u Hrvatskoj, kojim LADO obilježava desetu obljetnicu smrti svojega dugogodišnjeg  direktora i umjetničkog voditelja dr. sc. Ivana Ivančana.

 

Slikovni rezultat za lado

Ovom će prilikom, uz već poznate koreografije s repertoara, Ansambl LADO predstaviti i tri nove točke koje prikazuju pjesme, plesove i običaje Slavonije, Baranje i Posavine: Ej, grišće plandovišće (pjesme i plesovi iz Slavonije), Kad te moji svatovi probude – (fragment baranjskog svadbenog običaja) i Ženina volja (pjesme i plesovi iz Posavine). U glazbenom dijelu programa pozornost će se pokloniti glazbenim ikonama Ansambla LADO: Emilu Cossetu, Boži Potočniku i Marijanu Makaru.

Interes za koncerte Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u Osijeku je uvijek bio iznimno velik te se i ovoga puta s pravom očekuje puna dvorana i ovacije brojne publike. Potpuno nova vizija produkcije uz LED ekran, nove koreografije koje mame uzdahe i više od 40 plesača i glazbenika u programu koji traje gotovo 140 minuta zasigurno će zadovoljiti ljubitelje folklorne glazbe i nacionalne baštine na koju su posebno Slavonci i Baranjci iznimno ponosni.

Slikovni rezultat za lado

Prodajna mjesta: Osijek – Caffe bar Viva (kod bolnice), Caffe bar Dvorac (Mačkamama), Caffe bar K Topu (Tvrđa), Lounge bar Waldinger (Portanova), Vukovar-Hotel Lav, Bilje-Ured Turističke zajednice, Donji Miholjac-Ured Turističke zajednice, Našice – Hotel Park, Županja – Caffe bar Urban, ostala mjesta – sustav Eventim.

Cijene ulaznica: Parter VIP 80,00 kn parter 70,00kn, tribine 60,00kn. Sjedala na tribinama nisu numerirana.

Početak prodaje 1. listopada 2016.

Produkcija koncerta: Koncert – ozvuka i rasvjeta

Website Apps