Grabovačka kobasijada održat će se u subotu, 7. siječnja s početkom u 19 sati u prostorijama DVD-a Grabovac, a do tada zainteresirani trebaju predati par kobasica za ocjenjivanje. Sve prijavljene kobasice pojest će se te večeri na zabavi uz glazbu uživo.

Grabovac_Kobasicijaca

Tradicionalno, početkom siječnja u Grabovcu se organizira kobasijada. Ove godine 19. po redu održat će se u subotu, 7. siječnja u prostorijama DVD-a Grabovac. Pozivaju sve zainteresirane da do subote u 19 sati predaju svoj par kobasica na ocjenjivanje (prijave i dodatne informacije na broj mobitela 095-858-9691). Nakon što komisija odluči o najboljima, obarene kobasice bit će ponuđene gostima. Kobasica, kraljica slavonsko-baranjskih kolinja prva dolazi iz pušnice na konzumaciju, a saznat ćemo što ju čini pravom delicijom.

Ocjenjivanje počinje u 19 sati, a tada počinje u zabavni program uz nastup glazbenika. Svi sudionici dobivaju diplome, a troje prvoplasiranih i prigodne poklone organizatora.

Za dobru kobasicu, poručuju sudionici grabovačkih kobasijada, naglasak je na domaćoj svinji i baranjskoj paprici. Što se recepta tiče, nema nekih većih tajni, 1.8 do 2 posto soli, 1.5 posto paprike, 0.5 posto češnjaka, malo šećera i alkohola, pravilno dimljenje i kobasica je gotova.

Iva Fijala

Website Apps