Kotrljajmo se dalje !

11. travnja 2017.

URB Kotrljaneri vrlo je aktivno započela mjesec travanj. Nakon druženja u Kampu Bezdan s prijateljima iz Udruženja građana VeloArt iz Sombora prvog travanjskog vikenda, članovi Kotrljanera raspodijelili su se na nekoliko različitih biciklijada i aktivnosti. U vlastitoj organizaciji, a u suradnji s HAK-om i OŠ Valpovo, u subotu 8. travnja, održali su edukaciju poligonske vožnje za učenike petih razreda. Predstavnik Kotrljanera Mario Peljušić zelene je boje ponosno nosio na biciklijadi „Od Branimira do Branimira“ koja je održana na relaciji Zadar-Nin-Zadar. Nedjelja je bila rezervirana za treći po redu Kotrljanerski kokošinjac kojeg organiziraju

URB Kotrljaneri 1

članice URB Kotrljaneri. Nakon okupljanja Bike shopa Ljubas krenulo se prema Bilju do Caffe bar-a Sky koji im je osigurao kavu, a Hell energy dring dodatno osvježenje. Održana je i tombola te su podijeljene vrijedne nagrade. Kotrljaneri su u nedjelju popratili još dvije biciklijade, četvrtu po redu biciklijadu “Tragom pustara” koja se vozila tradicionalnom rutom i uključivala obilazak farme muznih krava u Orlovnjaku, te po dolasku na cilj, pečene kobasice i slaninu. MTB biciklijada “Zelena blaga Bilogore” održana je u organizaciji turističke zajednice Bjelovarsko bilogorske županije, imanja Vila Bilogore i portala za promociju cikloturizma Nippy Adventures. Sudionicima je poslužen tradicionalni Bilogorski doručak i za ručak tradicionalni juneći gulaš sa domaćim rezancima. Brdsko biciklistička ruta ove biciklijade bila je duga 44km po makadamu i usponima.

URB Kotrljaneri 4

Nakon ovako aktivnog vikenda za članove URB Kotljaneri, slijedi završnica organizacija četvrtog Kotrljanerskog doručka u subotu 22. travnja. Riječ je o tradicionalnoj vožnji koja se održava uz partnere i prijatelje Caffe bar “Sky” u Bilju i Hotel “Lug” iz Luga. Okupljanje sudionika je od 7 sati u Osijeku ispred Bike Shopa Ljubas. Ukupna dužina rute je oko 45 km, a prosječna brzina 22 km/h. Iz URB Kotrljaneri pozivaju sve sudionike da zbog vlastite sigurnosti osiguraju tehnički ispravne bicikle i korištenje zaštitne kacige.

URB Kotrljaneri 7

 

Raspored:

7:30 Pokret prema Caffe baru Sky (druženje i kava za sve sudionike kavom)

9:00 Pokret prema Hotelu Lug (slavonsko/baranjski doručak)

– — Pokret prema Tikvešu preko Grabovca, Jasenovca i Sokolovca

– — Povratak prema Caffe bar-U Sky (kava i sladoled po akcijskim cijenama)

 

Website Apps