REKORDNA SEZONA NA RC BAZENI

31. kolovoza 2017.

Iduće nedjelje bit će završena ljetna kupališna sezona na RC-u Bazeni u Kneževim Vinogradima. Već sada se može reći da je riječ o sezoni za pamćenje, budući da je od 5. srpnja, kada su bazeni počeli s radom, prodano više od 25.000 ulaznica, čemu treba dodati i 500-tinjak sezonskih. Rekordan broj posjetitelja ostvaren je, među ostalim, i zbog zatvorenih bazena u Belom Manastiru, te iznimno vrućeg ljeta, tijekom kojega, kažu u RC-u Bazeni, samo pet-šest dana nije bilo za kupanje.

– Sigurno je da smo zadovoljni sezonom koja je pred završetkom, to više što smo ostvarili rekordnu prodaju ulaznica u nepuna dva mjeseca – kaže Jasna Petrović, direktorica Kneževih parkova, tvrtke koja od prošle godine upravlja RC-om Bazeni.

Podsjeća na sve što je prethodilo početku sezone. U rekonstrukciju bazena uloženo je približno 2,7 milijuna općinskih kuna, čemu treba dodati i prije dvije godine uloženih 1,5 milijuna vlastitih kuna za kupnju te ugradnju filtar-stanice.

– Na ovome ne mislimo stati. Već je gotova projektna dokumentacija za postavljanje 55-metarskog tobogana koji bi u funkciji trebao biti iduće godine. Pratimo razne natječaje kako bismo, javljajući se na njih, obogatili sadržaje kupališnog kompleksa – dodaje Petrović, naglašavajući kako se osvrću i na primjedbe gostiju, pa će, primjerice, nagodinu proraditi još jedan vanjski šank. U ponudi će, dodaje, imati i veće količine langošica i ostalih brzih, a ukusnih delicija. Inače, u rekonstrukciju ugostiteljskog dijela uloženo je približno 1,3 milijuna proračunskih kuna.

Nedjeljni završetak sezone kupanja, čemu će prethoditi koncert Jukebox banda i eventualno noćno kupanje (petak navečer), ne znači da će vrata kompleksa biti zatvorena. Cafe-bar radit će i nadalje, a u Kneževim parkovima nastojat će osmišljavati “izvanljetne” sadržaje, prije svih one vezane uz kušaonicu vina baranjskih vinara i autohtonih delicija. Dakako da na goste čeka i novouređeni, energetski obnovljen i moderno opremljen restoran, proširen na prostor bivše kuglane, čime je kapacitet povećan na 300 gostiju.

Ivica GETTO
Website Apps