Prije 26 godina godina u Belom Manastiru su na službenoj dužnosti ubijena dvojica hrvatskih policajaca – Marjan Kuzman i Zoran Sinanović. Dan njihove pogibije obilježava se i kao početak stvaranja hrvatske policije u Baranji

Odajući počast Marjanu Kuzmanu i Zoranu Sinanoviću, ratni zapovjednik Policijske postaje Beli Manastir Anto Prgomet prisjetio se kako su poginuli:”Oni su bili u redovnoj patroli,u kontroli prometa. Ubili su ih iz zasjede. Položili su svoje živote ne znajući što će danas biti”.

Ministar branitelja Tomo Medved istaknuo je kako su pripadnici ratne IV. belomanstirske Policijske postaje cijeli Domovinski rat proveli braneći Hrvatsku. U Domovinskom ratu poginulo je šest , a ranjeno sedamdesetosam pripadnika belomanstirske Policijske postaje.

U Crkvi svetog Martina služena je misa zadušnica, a vijence su podno spomenika hrvatskim policajcima u Belom Manastiru, uz obitelj i suborce te predstavnike stradalničkih udruga, položili posebni savjetnik ministra unutarnjih poslova i izaslanik hrvatske predsjednice general- pukovnik Mladen Markač, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarko Katić.

Sanja Račić

Website Apps