DVD KARANAC ŠAMPION

26. rujna 2017.

Ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava Karanac, Belje-Brestovac i Valpovo, sudjelovale su na tradicionalnom međunarodnom natjecanju u gašenju vatre vatrogasnom štrcaljkom, u nedjelju održanom u XIII. okrugu mađarskog glavnog grada Budimpešte.

Na natjecanje je stiglo na stotine vatrogasaca pa su hrvatski vatrogasci “štrcaljke ukrižali” s kolegama iz Češke, Slovačke, Srbije, Poljske, Rumunjske i Austrije, dok su domaći vatrogasci imali zasebno (državno) natjecanje. Već prema nepisanom pravilu, hrvatski vatrogasci kućama su se vratili okićeni odličjima. Zlato je zaslužila “A” (seniorska) ekipa DVD-a Karanac, dok je njihova “B” ekipa osvojila treće mjesto. Kako bi na jarbolima bile sve tri hrvatske zastave, pobrinula se muška seniorska ekipa DVD-a Valpovo, koja se okitila srebrom.

Umijeće s vatrogasnom štrcaljkom pokazale su i žene vatrogasci iz DVD-a Belje-Brestovac. Osvojile su brončanu medalju, a od stepenice više na postolju dijelilo ih je samo nekoliko sekundi. Kako bilo da bilo, hrvatski su vatrogasci opet pokazali koliko je u Lijepoj Našoj vatrogastvo popularno i, što je najvažnije, koliko se mladih odlučuje njime baviti.

– Što drugo reći osim da sam izuzetno zadovoljan postignutim uspjehom. Tim više što je natjecanje bilo poprilično masovno i posjećeno – kaže Šandor Sabo, tajnik DVD-a Karanac, naglašavajući kako dobri rezultati nisu pali s neba. Sve karanačke ekipe, naime, redovito treniraju, a treninge su intenzivirali nekoliko dana uoči odlaska u mađarsku metropolu.

Inače, ovom, 10. po redu međunarodnom vatrogasnom natjecanju, nazočili su visoki vojni i državni mađarski dužnosnici, a Hrvatsku su, osim spomenutih ekipa slavonsko-baranjskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, predstavljali čelnici Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Ivica GETTO
Website Apps